Πολιτική

Οργή Σαμαρά, Μπακογιάννη για την επίθεση: «Δεν μασάμε»

Οργή Σαμαρά, Μπακογιάννη για την επίθεση: «Δεν μασάμε»
Οι Αντώνης Σαμάρας και Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασαν την οργή τους για την επίθεση αγνώστων σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία παρευρέθηκαν.

«Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την έξοδο του από τη συγκέντρωση, στην οποία έγινε επίθεση κατά των αστυνομικών έξω από το χώρο της συγκέντρωσης. Υπενθυμίζεται ότι μια ομάδα 15-20 ατόμων εξήλθε από τον χώρο του του Παντείου πανεπιστημίου και εκτόξευσαν κροτίδες κατά των αστυνομικών. Παράλληλα, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα σταθμευμένα. Αξίζει να σημειωθεί πως έναν εκ των αυτοκινήτων ανήκει στον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, Νότη Μηταράκη. Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε την καταστροφή του στο twitter:

Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί από τον Νικόλαος Μακρόπουλος, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον Κώστα Μπακογιάννη, για τον δήμο της Αθήνας. Ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης με αφορμή την επίθεση δήλωσε: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

«Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακώστα…», έγραψε στο twitter του ο Βασίλης Κικίλιας, που βρισκόταν στην εκδήλωση της στιγμής της επίθεσης από αγνώστους.

Νέα Δημοκρατία: Ευθύνη του Τσίπρα η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει: «Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα»;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments