Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σε… slow motion το ελληνικό ποδόσφαιρο, προσωπική βεντέτα στο μπάσκετ”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σε… slow motion το ελληνικό ποδόσφαιρο, προσωπική βεντέτα στο μπάσκετ”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Sport24 Radio αναφέρθηκε τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και στο ελληνικό μπάσκετ.

Τι γνώμη έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι γνώμη έχει για την αναδιάρθρωση και πόσες ομάδες θεωρεί πως πρέπει να έχει η πρώτη κατηγορία; Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε γι’ αυτό. «Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο, στενοχωριέται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ποιότητα».

Μιλώντας στον Sport24 «για την μπάλα που παίζεται» στα ελληνικά γήπεδα, είπε πως η σύγκριση με τα ξένα πρωταθλήματα είναι… άνιση. «Βλέπεις ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζεις ότι έχεις πατήσει το slow motion. Άλλοι ρυθμοί, άλλη ένταση», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς, μάλιστα, πόσες ομάδες πρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τις ομάδες. ;H θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με 10 ομάδες ή θα έχεις ένα πρωτάθλημα με 16 και 18 ομάδες. Δεν καταλαβαίνω την αναδιάρθρωση εκ των υστέρων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε φανατικός οπαδός του VAR: «Λύνει πολλά προβλήματα. Θα αφαιρέσει πολλή από την καχυποψία που υπάρχει σήμερα. Το 80%-90% των φάσεων ξεκαθαρίζουν με το VAR». «Θα ήθελα να δωσω κίνητρα στις ομάδες για περισσότερους νέους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να επενδύσουν σε νέα παιδιά», είπε αναφερόμενος στην «ποδοσφαιρική υποδομή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που γίνεται σήμερα με ευθύνη πολλών, είναι ότι υποβαθμίζεται το προϊόν ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι» είπε και ζήτησε να υπάρξει μια ευρύτερη συζήτηση για το πώς θα αναβαθμιστεί το προϊόν ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το αγγλικό πρωτάθλημα με την ενίσχυση των μικρότερων ομάδων.

«Στο ποδόσφαιρο έχουμε τελικούς που γίνονται χωρίς φιλάθλους και το μπάσκετ πάει κατά διαόλου. Δεν μπορεί να μην υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως και στον αθλητισμό θα έχουμε brain drain. Αναφέρθηκε, επίσης, και στις υποδομές που υπάρχουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίες ρημάζουν, τονίζοντας πως έχει ιδέες για το πώς μπορεί να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του γι’ αυτό που συμβαίνει. «Δεν έχω προφανή λύση» είπε και έκανε λόγο για «προσωπική βεντέτα. Πάντα υπήρχε ένταση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά ποτέ έτσι» είπε, επισημαίνοντας πως μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να διακριθούν και άλλες ομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments