Αθλητισμός

Νταμίρ Κάναντι: Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νυρεμβέργης

Νταμίρ Κάναντι: Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νυρεμβέργης
Στη Νυρεμβέργη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νταμίρ Κάναντι.

Στη Νυρεμβέργη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νταμίρ Κάναντι. Ο έμπειρος τεχνικός, που αποχαιρέτησε τον Ατρόμητο, μετά από δύο άκρως επιτυχημένες χρονιές στην Ελλάδα, ανέλαβε και επισήμως τα ηνία της γερμανικής ομάδας, παρά το γεγονός ότι υποβιβάστηκε πρόσφατα από την Bundesliga.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Αυστριακός προπονητής είναι διετούς διάρκειας και στις πρώτες του δηλώσεις έθεσε ως πρωταρχικό στόχο της νέας του ομάδας την επάνοδο στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ποιος είναι ο Κάναντι

Γεννήθηκε στις 5 Μαϊου 1970 στη Βιέννη. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη θέση του μέσου. Ξεκίνησε σε ηλικία 18 ετών στην Αούστρια Βιέννης και αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες της πατρίδας του μέχρι που αποσύρθηκε στα 31 του χρόνια. Αμέσως ξεκίνησε καριέρα προπονητή με σταθερή παρουσία στους πάγκους. Θεωρείται και είναι ο αναμορφωτής της Αλτάχ την οποία ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2013 όταν βρισκόταν στην Γ’ Κατηγορία. Την ανέβασε στην Α’ Κατηγορία και την οδήγησε μέχρι την πρώτη της ευρωπαϊκή έξοδο στο Europa League.

Tην περίοδο 2016-17 ξεκίνησε από τον πάγκο της Αλτάχ και αποχώρησε τον Νοέμβριο αφήνοντας την στην 1η θέση στη βαθμολογία μετά από 20 αγωνιστικές (13 νίκες, 3 Ισοπαλίες, 4 ήττες) για να μεταπηδήσει στη Ραπίντ Βιέννης.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments