Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Κτηματολόγιο: Ποιους αφορά η νέα τρίμηνη παράταση
Κτηματολόγιο: Ποιους αφορά η νέα τρίμηνη παράταση | Pagenews.gr
Pagenews Team

Νέα παράταση δόθηκε από το Κτηματολόγιο αναφορικά με την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Αυτή τη φορά η παράταση αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ζουν στο εξωτερικό. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ελληνικού κτηματολογίου «παρατείνεται κατά τρεις μήνες η προθεσμία υποβολής δήλωσης μόνο για τους κατοίκους εξωτερικού και το ελληνικό δημόσιο».

Η απόφαση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο σχετίζεται με τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε όλες, ανεξαιρέτως, τις περιοχές της χώρας, για τις οποίες είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας. Δείτε τους πίνακες από το Ελληνικό Κτηματολόγιο

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία δίδεται η δυνατότητα στον υπουργό Περιβάλλοντος να χορηγεί παράταση έως και έξι μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών όσον αφορά το Κτηματολόγιο. Η απόφαση ελήφθη λόγω «της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων».

Ετικέτες: 
2019