Οικονομία

Κτηματολόγιο: Ποιους αφορά η νέα τρίμηνη παράταση

Κτηματολόγιο: Ποιους αφορά η νέα τρίμηνη παράταση
Ακόμη μία παράταση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, τρίμηνης διάρκειας αυτή τη φορά. Δείτε ποιους αφορά.

Νέα παράταση δόθηκε από το Κτηματολόγιο αναφορικά με την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Αυτή τη φορά η παράταση αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ζουν στο εξωτερικό. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ελληνικού κτηματολογίου «παρατείνεται κατά τρεις μήνες η προθεσμία υποβολής δήλωσης μόνο για τους κατοίκους εξωτερικού και το ελληνικό δημόσιο».

Η απόφαση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο σχετίζεται με τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε όλες, ανεξαιρέτως, τις περιοχές της χώρας, για τις οποίες είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Δείτε τους πίνακες από το Ελληνικό Κτηματολόγιο

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία δίδεται η δυνατότητα στον υπουργό Περιβάλλοντος να χορηγεί παράταση έως και έξι μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών όσον αφορά το Κτηματολόγιο. Η απόφαση ελήφθη λόγω «της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments