Τεχνολογία

Huawei: Επιβεβαιώσεις για το 5G της – Αναπτύχθηκε με “ευρωπαϊκό τρόπο”

Huawei: Επιβεβαιώσεις για το 5G της – Αναπτύχθηκε με “ευρωπαϊκό τρόπο”
Εκπρόσωπος της Huawei δήλωσε ότι "οι τεχνολογικές λύσεις 5G της εταιρείας δεν είναι μόνο οι καλύτερες της αγοράς. Στο μεγαλύτερο μέρος τους, αποτελούν ένα ευρωπαϊκό προϊόν".

Η κινεζική εταιρία τεχνολογίας Huawei επιβεβαίωσε την δέσμευσή της για την πρώτη παρουσίαση της τεχνολογίας 5G “με ευρωπαϊκό τρόπο” στην διάρκεια μιας συζήτησης που έγινε στις Βρυξέλλες και στο κέντρο που διαθέτει η εταιρία, για την κυβερνοασφάλεια (Huawei Cybersecurity Transparency Center). “Η τεχνολογία 5G της Huawei έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ανάγκες και προκλήσεις,” δήλωσε ο Αβραάμ Λιού εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

“Οι τεχνολογικές λύσεις 5G της Huawei δεν είναι μόνο οι καλύτερες της αγοράς. Στο μεγαλύτερο μέρος τους, αποτελούν ένα ευρωπαϊκό προϊόν, που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ανάγκες,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Google κόβει την Huawei

Την ίδια ώρα η Google δημοσιοποίησε την απόφαση της ότι συμμορφώνεται στις εντολές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και σταματά να υποστηρίζει το λογισμικό της στα κινητά Huawei.  Σε ανακοίνωσή της έγινε πιο συγκεκριμένη, αναφέροντας ότι συμμορφώνεται με τον νέο κανονισμό, αναστέλλοντας τις συναλλαγές με την κινεζική εταιρεία, οι οποίες απαιτούν τη μεταφορά υλικού, λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών, πέρα από εκείνες που είναι διαθέσιμες μέσω άδειας ανοιχτού λογισμικού (όμως τα Google Play, Gmail, Chrome, YouTube, Google Maps κ.α. δεν καλύπτονται, καθώς απαιτούν εμπορική συμφωνία με τη Google).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments