Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές 2019 Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,4%.

Ευρωεκλογές 2019 Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι 22,4%, που έχει το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από τη Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 20-23 Μαΐου, τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί η ΧΑ με 5,4% και το ΚΚΕ με 4,8%. Κανένα άλλο κόμμα δεν θα υπερβεί το όριο του 3%, ώστε να πετύχει την είσοδό του στην Ευρωβουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι τα πρώτα πέντε κόμματα ακολουθούν η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25, με ποσοστό 2,1% έκαστο. Οι ΑΝΕΛ  συγκεντρώνουν 1%, το Ποτάμι 1,3% και η Ένωση Κεντρώων 1,6%.

Τεράστιο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καθώς προηγείται με διαφορά 46,9 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 63,5%, ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει μόλις 16,6%. Παράλληλα η δημοσκόπηση καταγράφει και την αντίδραση του κόσμου στο άκουσμα των μέτρων.

Όσο περνούν οι μέρες από τις ανακοινώσεις στο Ζάππειο, φαίνεται όλο και περισσότερος κόσμος να θεωρεί να θεωρεί τα μέτρα αυτά όχι και τόσο σημαντικά. Έτσι λοιπόν φαίνεται το 66,2% των πολιτών να μην θεωρεί σημαντικά τα μέτρα, αλλά να τα θεωρεί «ψίχουλα».

Η ταυτότητα της έρευνας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments