Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: “Ορίστε απόψε κ. Τσίπρα ημερομηνία εθνικών εκλογών – Σας περιμένουμε”

Φώφη Γεννηματά: “Ορίστε απόψε κ. Τσίπρα ημερομηνία εθνικών εκλογών – Σας περιμένουμε”
Η Φώφη Γεννηματά απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί πρόωρων εκλογών σε πιθανή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, καλώντας τον πρωθυπουργό να ορίσει από σήμερα ημερομηνία.

Άμεση ήταν η απάντηση από τη Φώφη Γεννηματά στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ, ότι σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, μπαίνουμε σε περιπέτεια. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για δήθεν δίλημμα εκλογών από την πλευρά του πρωθυπουργού, αφού «δεν έπιασαν τα πενηντάρικα». Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ορίσει από σήμερα κιόλας ημερομηνία για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

«Στον πανικό του ο κ. Τσίπρας αφού δεν έπιασαν τα πενηντάρικα, βάζει δήθεν δίλημμα εκλογών. Νομίζει ότι εκβιάζει. Στην πράξη, δίνει ένα ακόμη κίνητρο στους πολίτες να τον καταψηφίσουν. Ένα λόγο παραπάνω να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Ορίστε απόψε κ. Τσίπρα ημερομηνία εθνικών εκλογών. Σας περιμένουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Φούντωσαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μετά τη δήλωση Τσίπρα

Τα σενάρια που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο φούντωσαν σήμερα, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης. Τόνισε μάλιστα ότι στις εκλογές «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο».

«Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω… Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Εγώ δεν μπορώ να βγω και να πω στον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει και τίποτα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοικτά. Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη. Σε τρεις μήνες είναι οι εκλογές ο πρωθυπουργός θα εκλεγεί σε τρεις μήνες. Αν το πολιτικό σχέδιο μας έχει την έγκριση του ελληνικού λαού αυτό σημαίνει δύναμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments