Αθλητισμός

Ακρωτηριάστηκε ο θρυλικός προπονητής της Ρόζενμποργκ

Ακρωτηριάστηκε ο θρυλικός προπονητής της Ρόζενμποργκ
Πολύ δύσκολες στιγμές περνάει ο θρυλικός προπονητής της Ρόζενμποργκ, Νιλς Άρνε Έγκεν, με τους γιατρούς να αναγκάζονται να ακρωτηριάσουν και τα δύο του πόδια

Δραματικές ώρες περνάει ο θρυλικός προπονητής της Ρόζενμποργκ, Νιλς Άρνε Έγκεν. Ο 77χρονος πρώην προπονητής αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και λόγω μίας μόλυνσης οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν και τα δύο του πόδια! Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο αθλητικός διευθυνής της ομάδας του Τροντχάιμ, Στιγκ Ίνγκε Μπιόρνεμπι, μιλώντας στο TV3. «Ο Νιλς Άρνε προσβλήθηκε από μία μόλυνση και ο ακρωτηριασμός ήταν απαραίτητος. Όμως ήταν πάντα μαχητής και είναι σε καλή διάθεση. Σίγουρα θα έρθει ξανά στο γήπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Έγκεν, κάθισε για συνολικά 23 χρόνια στον πάγκο της Ρόζενμποργκ, την οποία οδήγησε σε 14 πρωταθλήματα Νορβηγίας (11 εκ των οποίων συνεχόμενα) και 6 Κύπελλα, στις δεκαετίες 1990 και 2000. Η ομάδα του Τροντχάιμ, υπό την καθοδήγησή του συμμετείχε και 11 φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες. Για τις διακρίσεις του ως παίκτης και προπονητής, τιμήθηκε από το κράτος το 2003 με το μετάλλιο του τάγματος του St. Οlav, την μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει κάποιος στη χώρα, ενώ το 2017 τιμήθηκε και από την πόλη του Τροντχάιμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments