Διεθνή

Έκρηξη στη Λιόν: Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης – Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες ασφαλείας

Έκρηξη στη Λιόν: Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης – Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες ασφαλείας
Η έκρηξη στη Λιόν έχει συνταράξει τη Γαλλία, για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Τι δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας για τον ύποπτο.

Καμία ανάληψη ευθύνης δεν έχει γίνει όσον αφορά την έκρηξη βόμβας στη Λιόν, που σημειώθηκε χθες και άφησε 13 τραυματίες. Αυτό ανακοίνωσε ο Γάλλος εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας Ρεμί Χέιτζ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η βόμβα τοποθετήθηκε από έναν άνδρα, σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας (CCTV). Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τον ύποπτο, καθώς φορούσε γυαλιά ηλίου κι έναν σκούφο.

Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε τον δράστη της επίθεσης στη Λιόν, ο οποίος με εν μέρει καλυμμένο πρόσωπο, φαίνεται να φτάνει στο σημείο με ένα μαύρο ποδήλατο και να αφήνει το πακέτο-βόμβα έξω από υποκατάστημα μιας αλυσίδας φούρνων. Όπως αναφέρουν οι τελευταίοι υπολογισμοί, από την έκρηξη τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. Οι 11 εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με έναν να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ύποπτος καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας σε βίντεο να αφήνει ένα πακέτο μπροστά στο αρτοπωλείο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη στις 17:30 το απόγευμα, σύμφωνα με την αστυνομία και τον δήμαρχο του 2ου διαμερίσματος της Λυών, Ντενί Μπρολικιέ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε λόγο για «επίθεση» και πρόσθεσε ότι «οι σκέψεις μου βρίσκονται στους τραυματίες». Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού διενεργεί έρευνα. Παράλληλα, η αστυνομία ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την έκρηξη ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Έκρηξη στη Λιόν: Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας

Το πακέτο-βόμβα, που περιείχε βίδες, τραυμάτισε διερχόμενους στην πολυσύχναστη οδό Βίκτορα Ουγκό, μερικά τετράγωνα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος ή γίνονται εκδηλώσεις, γήπεδα, ναούς, χώρους πολιτισμού ή συναυλιών.

Παράλληλα, η αστυνομία προέτρεψε όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι σχετικά με το συμβάν να επικοινωνήσουν μαζί της και διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μια φωτογραφία που εικονίζει τον ύποπτο. Η Γαλλία παραμένει ακόμη βαθιά τραυματισμένη από το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή 251 ανθρώπων από το 2015.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments