Αυτοκίνητο

Ποια είναι η χρησιμότητα του μικρού βέλους δίπλα στον μετρητή βενζίνης

Ποια είναι η χρησιμότητα του μικρού βέλους δίπλα στον μετρητή βενζίνης
Γιατί τα περισσότερα οχήματα έχουν ένα μικρό βέλος δίπλα στην ένδειξη της βενζίνης.

Τα αυτοκίνητα πολλές φορές έχουν κάποιες κρυφές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που τις περισσότερες φορές ούτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν. Ακόμα και τα σύμβολα που έχει πάνω το ταμπλό των οχημάτων δεν είναι γνωστά σε όλους τους οδηγούς, ενώ θα έπρεπε καθώς τα σύμβολα αυτά είναι απαραίτητα για να περάσει κανείς τις εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου.

Πολλοί δεν γνωρίζουν καν ποιο είναι το σύμβολο της μηχανής, της θερμοκρασίας του κινητήρα ή της ένδειξης για τα λάδια του οχήματος. Το μόνο που ενδιαφέρει μερικούς οδηγούς είναι να λειτουργούν τα φώτα του οχήματος και να γνωρίζουν πότε θα πρέπει να βάλουν βενζίνη για να μην μείνουν στο δρόμο.

Όμως και πάλι οι περισσότεροι δεν έχουν παρατηρήσει ότι η ένδειξη για τη βενζίνη δεν μας δείχνει μόνο πότε χρειάζεται το όχημά μας καύσιμο, αλλά και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Δίπλα στο σηματάκι με την αντλία βενζίνης, υπάρχουν δύο γράμματα και ένα τριγωνάκι. Τα γράμματα είναι το «F» και το «E», που μεταφράζονται σε «full» και «empty». Σε τι χρησιμεύει όμως το τριγωνάκι.

Το τριγωνάκι αυτό λειτουργεί σαν βέλος, δείχνοντας δεξιά ή αριστερά. Σε όποια κατεύθυνση δείχνει το βέλος/τριγωνάκι είναι και το πορτάκι της βενζίνης στο όχημα. Εάν δείχνει προς τα αριστερά, η δεξαμενή αερίου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

Αυτό χρησιμεύει ιδιαίτερα όταν οδηγάμε το αυτοκίνητο κάποιου φίλου, συγγενή ή κάποιο νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι