Ελλάδα

Φυλακές Αυλώνα: Συνελήφθη στην Ομόνοια ο Αλβανός δραπέτης

Φυλακές Αυλώνα: Συνελήφθη στην Ομόνοια ο Αλβανός δραπέτης
O 23χρονος Αλβανός είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Αυλώνα το βράδυ της Δευτέρας μαζί με έναν 21χρονο Σύριο.

Συνελήφθη στην Ομόνοια πριν από λίγη ώρα ο Αλβανός που δραπέτευσε από τις φυλακές Αυλώνα το βράδυ της Δευτέρας. Πρόκειται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για άτομο με ενεργή συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού». Ο Αλβανός ήταν στην περιοχή γιατί προσπαθούσε να βρει καταφύγιο σε ένα κοντινό σπίτι. Η αστυνομία στο μεταξύ, βρίσκεται στην αναζήτηση του δεύτερου κρατούμενου, ενός Σύρου, που απέδρασε από τον Αυλώνα.

Η απόδραση των δύο κρατουμένων, ενός 21χρονου Σύριου και ενός 23χρονου Αλβανού, σημειώθηκε στις 21:40 της Δευτέρας από τις φυλακές Αυλώνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας κρατούμενος πήδηξε αρχικά την περίφραξη των φυλακών.

Ένας αστυνομικός της εξωτερικής φρουράς φέρεται να αντελήφθη το περιστατικό και να πυροβόλησε, ωστόσο οι δραπέτες κατάφεραν να ξεφύγουν, τραυματίζοντάς τον μάλιστα στο πρόσωπο. Ωστόσο, ένας δεύτερος κρατούμενος πήδηξε την περίφραξη, χτύπησε τον αστυνομικό και κατάφεραν να διαφύγουν και οι δύο.

Διπλή έρευνα για την απόδραση των δύο κρατουμένων

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Σύριος, που απέδρασε γεννήθηκε το 1998 (21 ετών), κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη. Ο Αλβανός, που απέδρασε γεννήθηκε το 1996 (23 ετών), κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη χθεσινή απόδραση:

  • έχει δοθεί παραγγελία από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι και
  • έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments