Αυτοκίνητο

Το κλασικό FIAT 500 με ηλεκτροκίνηση

Το κλασικό FIAT 500 με ηλεκτροκίνηση
Η με έδρα το Μιλάνο εταιρεία Garage Italia – την ίδρυσε ο Lapo Edovard Elcann, ο εγγονός του ιδρυτή της FIAT, Τζοβάνι Ανιέλι – εγκαινίασε ένα πρότζεκτ για να εξασφαλίσει μέλλον για τα κλασικά αυτοκίνητα. Μετατρέποντάς τα σε ηλεκτροκίνητα.

Η Garage Italia pαρουσίασε το πρώτο μοντέλο του πρότζεκτ E-Icon, ένα ανακατασκευασμένο vintage «Πεντακοσαράκι». Δεν αντικατέστησε απλά και μόνο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με κινητήρα ηλεκτροκίνησης, έκανε πολλές άλλες αλλαγές στο τετραθέσιο. «Με την αφαίρεση των θυρών και του καπό, η αντοχή του αυτοκινήτου εξασφαλίζεται με ενίσχυση του χώρου οδηγού και επιβατών» εξηγούν από την Garage Italia.

«Με το “E-Icon”, ο χαρακτήρας restomod (σ.σ. σχετικά καινούργια τάση στον κόσμο των αυτοκινήτων για συλλέκτες, που προϋποθέτει συνύπαρξη παλαιών και καινούργιων τεχνολογιών) γίνεται φιλικός στο περιβάλλον, μέσω επανάχρησης και αναβαθμιστικής ανακύκλωσης».

Οι νοσταλγοί του FIAT 500 θα παρατηρήσουν ότι το κλασικό εσωτερικό με δερματίνη έχει αντικασταθεί από καθίσματα από πλεχτό σκοινί.

Η λεπτομέρεια αυτή, βασισμένη σε έρευνα υλικών που διεξήγαγε το στούντιο Baolab, έχει στόχο να δώσει ένα «outdoor» στυλ, και είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητη. Διατηρούνται κάποιες αρχικές λεπτομέρειες, όπως τα μπρος και πίσω φώτα, ενισχυμένα όμως με LED λαμπτήρες μπροστά. Τα ελαστικά επελέγησαν από τη vintage σειρά της Michelin, η οποία συνεργάζεται με την Garage Italia στο πρότζεκτ.

Η με έδρα το Μιλάνο εταιρεία περιγράφει τον εαυτό της ως «concept-to-product trendmaker», που εργάζεται στο σταυροδρόμι της μόδας, του ντιζάιν και των αυτοκινητοβιομηχανιών. Με το E-Icon θέλει να εξασφαλίσει στη σημερινή αγορά θέση για τα εμβληματικά αυτοκίνητα με το να εξάψει το ενδιαφέρον νέων γενεών, τις οποίες απασχολεί όλο και περισσότερο ο περιβαλλοντικός αντίκυπος του λάιφ στάιλ που έχουν επιλέξει.

Διαβάστε Eπίσης

Fiat 500X: Ξεπερνά το ορόσημο των 500.000 μονάδων

Η Fiat Chrysler Automobiles αναμένει κερδοφορία στην Ευρώπη

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι