Γεύση

Καρμπονάρα: Η κλασική Ιταλική συνταγή στο πιάτο σας

Καρμπονάρα: Η κλασική Ιταλική συνταγή στο πιάτο σας
Η Καρμπονάρα αποτελεί μια από τις αγαπημένες συνταγές όσων έχουν προτίμηση στα ζυμαρικά.

Καρμπονάρα: Μία από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες των Ιταλών στο πιάτο μας! Αυθεντική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με αυγό και τρεις παραλλαγές που θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά Συνταγής 500 γραμ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι 150 γραμ. πανσέτα ή μπέικον 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. βούτυρο 2 ολόφρεσκα αυγά 150 γραμ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό Για τις παραλλαγές 4 αγκινάρες 4 σπαράγγια 100 γραμ. αρακά λίγο άνηθο ή 200 γραμ. ασπρομανίταρα 1 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια λίγο θυμάρι ή 6 λιαστές ντομάτες 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης λίγο φρέσκο θυμάρι λίγο φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Για την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με αυγό, βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5′. Σπάμε τη σκελίδα και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1´ -2′. Το αφαιρούμε. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου. Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά. Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά. Αν θέλουμε πιο κρεμένια υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.

Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Η βασική συνταγή καρμπονάρας σηκώνει πολλές παραλλαγές. Ανοιξιάτικη με αγκινάρες, αρακά και σπαράγγια, ή με άγρια μανιτάρια, ασπρομανίταρα και θυμάρι αλλά και με λιαστή ντομάτα, πιπεριά ψητή, θυμάρι και δεντρολίβανο. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments