Γεύση

Καρμπονάρα: Η κλασική Ιταλική συνταγή στο πιάτο σας

Καρμπονάρα: Η κλασική Ιταλική συνταγή στο πιάτο σας
Η Καρμπονάρα αποτελεί μια από τις αγαπημένες συνταγές όσων έχουν προτίμηση στα ζυμαρικά.

Καρμπονάρα: Μία από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες των Ιταλών στο πιάτο μας! Αυθεντική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με αυγό και τρεις παραλλαγές που θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά Συνταγής500 γραμ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι150 γραμ. πανσέτα ή μπέικον2 κ.σ. ελαιόλαδο1 σκ. σκόρδο2 κ.σ. βούτυρο2 ολόφρεσκα αυγά150 γραμ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτααλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριλίγο ψιλοκομμένο μαϊντανόΓια τις παραλλαγές4 αγκινάρες4 σπαράγγια100 γραμ. αρακάλίγο άνηθο ή 200 γραμ. ασπρομανίταρα1 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάριαλίγο θυμάρι ή 6 λιαστές ντομάτες2 ψητές πιπεριές Φλωρίνηςλίγο φρέσκο θυμάριλίγο φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Για την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με αυγό, βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5′. Σπάμε τη σκελίδα και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1´ -2′. Το αφαιρούμε. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου. Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά. Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά. Αν θέλουμε πιο κρεμένια υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.

Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Η βασική συνταγή καρμπονάρας σηκώνει πολλές παραλλαγές. Ανοιξιάτικη με αγκινάρες, αρακά και σπαράγγια, ή με άγρια μανιτάρια, ασπρομανίταρα και θυμάρι αλλά και με λιαστή ντομάτα, πιπεριά ψητή, θυμάρι και δεντρολίβανο. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!

Διαβάστε Eπίσης:

Καραμελωμένος σολομός: Λαχταριστός και μυρωδάτος (vid)

Σουφλέ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος (vid)

Περισσότερα