Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία: Το επίσημο δείπνο με τη βασίλισσα και η γκάφα του προέδρου

Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία: Το επίσημο δείπνο με τη βασίλισσα και η γκάφα του προέδρου
Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία: Οι δηλώσεις της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρόεδρου των ΗΠΑ στο επίσημο δείπνο της Δευτέρας, αλλά και το ευτράπελο με τα δώρα.

Η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία περιείχε και παράθεση δείπνου από τη βασίλισσα Ελισάβετ. “Οι κοινές αξίες και τα συμφέροντα της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσουν να ενώνουν τις δύο χώρες”, ήταν τα λόγια της βασίλισσας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Η 93χρονη Ελισάβετ έκανε μια πρόποση για τον Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια και μίλησε εν συντομία για τους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

“Κοιτάζοντας προς το μέλλον, είμαι αισιόδοξη ότι οι κοινές αξίες μας και τα κοινά συμφέροντά μας θα συνεχίσουν να μας ενώνουν”, είπε. “Απόψε γιορτάζουμε μια συμμαχία που βοήθησε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία και των δύο λαών μας επί δεκαετίες και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη”, πρόσθεσε.

Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της βασίλισσας και μίλησε για τη συμβολή της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. “Αυτή η νεαρή μηχανικός ήταν η μελλοντική βασίλισσα, μια σπουδαία, σπουδαία γυναίκα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Ο δεσμός μεταξύ των δύο χωρών μας σφραγίστηκε δια παντός σε αυτή τη μεγάλη σταυροφορία”, πρόσθεσε. “Καθώς τιμούμε την κοινή νίκη και την κληρονομιά μας, επαναβεβαιώνουμε τις κοινές αξίες που θα μας ενώνουν στο μέλλον: ελευθερία, εθνική κυριαρχία, αυτοδιάθεση, κράτος δικαίου και αναφορά στα δικαιώματα που δόθηκαν σε εμάς από τον παντοδύναμο Θεό”, κατέληξε.

Η αμήχανη στιγμή του Τραμπ με το δώρο

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν συνάντησε για πρώτη φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τραμπ της είχε κάνει δώρο ένα γλυπτό αλόγου από κασσίτερο. Αυτό ήταν ανάμεσα στα εκθέματα της αίθουσας στην οποία ξενάγησε το «Πρώτο ζεύγος» των ΗΠΑ η Ελισάβετ, εξηγώντας τους από ποιον ήταν το κάθε δώρο.

Όταν έφτασαν μπροστά από το εν λόγω γλυπτό, η βασίλισσα τον ρώτησε αν το αναγνωρίζει. «Όχι», απάντησε ο Τραμπ και σε εκείνο το σημείο παρενέβη η σύζυγός του, για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. «Νομίζω ότι εμείς το δώσαμε αυτό στη βασίλισσα», είπε η Μελάνια Τραμπ, κάνοντας τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και την Ελισάβετ να γελάσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments