Μedia

Ροδόλφος Μορώνης: Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για τον θάνατό του

Ροδόλφος Μορώνης: Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για τον θάνατό του
Ο Ροδόλφος Μορώνης "έφυγε" σήμερα το πρωί "βυθίζοντας" στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, “έφυγε” από τη ζωή ξαφνικά σήμερα το πρωί και συγγενείς και φίλοι βυθίστηκαν στη θλίψη. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του δημοσιογράφου και Αντιπροέδρου του αναφέροντας: «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται στη θλιβερή θέση να αναγγείλει τον θάνατο του Αντιπροέδρου του Ροδόλφου Μορώνη. Τα μέλη της Ολομέλειας, οι ειδικοί συνεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του».

Ροδόλφος Μορώνης: Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική «Μεσημβρινή», στα «Σημερινά» ως κριτικός κινηματογράφου, «Τα Νέα» ως υπεύθυνος εξωτερικών ειδήσεων και την “Βραδυνή” ως σχολιογράφος και πολιτικός συντάκτης. Έχει μεταφράσει θέατρο και ποίηση.

Με την τηλεόραση ασχολήθηκε από το 1975. Διετέλεσε συντονιστής ειδήσεων της Eurovision και κατά καιρούς είχε την ευθύνη και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών (“Τώρα με την Ευρώπη”, “Τριάντα λεπτά στον Κόσμο” κ.α.).

Τον Ιούνιο του 1989 ορίσθηκε γενικός διευθυντής της ΕΤ1, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990. Διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20.05.2014 – 11.09.2014). Οργάνωσε και διηύθυνε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (Antenna, Cool FM, Seven X). Δίδαξε «τηλεοπτική δημοσιογραφία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-2000).

Διετέλεσε μέλος επιτροπής «πέντε ειδικών» της EBU για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού τηλεοπτικού προγράμματος μέσω δορυφόρου και υπεύθυνος προγράμματος κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που ακολούθησαν (Olympus).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments