Πολιτική

Αυτή ήταν η γνώμη του Ανδρέα Παπανδρέου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Αυτή ήταν η γνώμη του Ανδρέα Παπανδρέου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναφερθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο σε συζήτηση που είχε πριν από 25 χρόνια με τον Τηλέμαχο Χυτήρη.

Την τελευταία του ομιλία στη Βουλή εκφώνησε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνοντας το λόγο στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα, από την οποία απείχε η αντιπολίτευση. Έτσι, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε ενώπιον μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και τον χειροκρότησαν στο τέλος. Άλλωστε ο ίδιος, ήταν μέλος της για 26 ολόκληρα χρόνια και είχε διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης για εννέα από αυτά.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο χώρο και οι οποίοι φυσικά τον ρώτησαν αν πρόκειται να τον ξαναδούν σύντομα στη Βουλή. «Θα το δούμε, έχει ο θεός», απάντησε ο κ. Βενιζέλος, χωρίς ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα υποψηφιότητας του με κάποιο άλλο κόμμα. Κάτι που τρόπον τινά είχε προβλέψει πριν από 25 ολόκληρα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το 1994, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αρχίσει να κάνει αισθητή τη παρουσία του και στο ΠΑΣΟΚ και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια στιγμή βραδινής χαλάρωσης, ρώτησε τον Τηλέμαχο Χυτήρη πώς βλέπει τον τότε φέρελπι πολιτικό. «Καλό», τον έβλεπε ο Χυτήρης. Αλλά ο Παπανδρέου δεν αρκέστηκε στο τυπικό. Συνέχισε την κουβέντα περί του Ευάγγελου Βενιζέλου, πιέζοντας να πάρει κάτι περισσότερο κι έλαβε την εξής απάντηση: «Πρόεδρε, ο Βενιζέλος είναι ικανός να διεκδικήσει κάποια στιγμή την ηγεσία και να γίνει πρόεδρος του κόμματος».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου χαμογέλασε και συμπλήρωσε: «Ο Βαγγέλης δεν έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος του κόμματος, έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος οποιουδήποτε κόμματος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments