Αθλητισμός

ΑΕΚ – Προμηθέας 84 – 85

ΑΕΚ – Προμηθέας 84 – 85
ΑΕΚ - Προμηθέας: Ο Προμηθέας επικράτησε στην παράταση της ΑΕΚ με 85-84, έκανε το 3-2 στην ημιτελική σειρά των πλέι-οφς και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

ΑΕΚ – Προμηθέας: Με έναν τρομερό τρόπο ολοκληρώθηκε ο άθλος του Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 85-84 στην παράταση και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League, όπου την περιμένει ο Παναθηναϊκός, για το 5ο της ματς σε 15 μέρες στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά από την αρχή της αναμέτρησης είχε τα ηνία του ματς, βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 10 πόντους, όμως η Ένωση γύρισε με τον Σάκοτα το παιχνίδι και το οδήγησε στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί η ψυχραιμότερη ομάδα από την γραμμή της φιλανθρωπίας κέρδισε το εισιτήριο για του τελικούς του πρωταθλήματος!

Όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ ο ολομόναχος Βινς Χάντερ (27 πόντοι), με τον Προμηθέα να έχει ως κορυφαίους τους Κασελάκη και Μπράουν με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Η εξέλιξη του ματς

Από νωρίς ο Προμηθέας έδειξε τις προθέσεις του και με τον Έλις πέρασε με 4 πόντους (4-8) και ο Μπράουν με κάρφωμα έγραψε το 4-10. Ο Χάντερ ήταν η αιτία για να γίνει το 6-0 της Ένωσης, όμως οι Πατρινοί συνέχισαν να γυρίζουν καλά την μπάλα και με δύο τρίποντα (Γκίκας και Λίποβι) πέρασε εκ νέου με εφτά ποντους (11-18), για να κλεισει το δεκάλεπτο στο 14-18.

Οι παίκτες του Γιατρά κυριαρχούσαν στο παρκέ, και παρά το τρίποντο του Λαρεντζάκη, ο κράτησαν τη διαφορά στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Το 17-24 έμεινε για ώρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τον Χάντερ να δρα ξανά για το κάρφωμα. Στο ανοιχτό γήπεδο η ΑΕΚ είχε λύσεις, ο Θίοντορ μείωσε στους τρεις και ο Γιατράς κάλεσε απευθείας τάιμ άουτ, όμως ο Λαρεντζάκης στη συνέχεια με γκολ φάουλ ισοφάρισε για το 24-24.

Ο Γκίκας ανέλαβε και πάλι δράση και με τρίποντο διαμόρφωσε το 28-31, ο Κασελάκης τον ακολούθησε και ο Χολ με το 6ο τρίποντο της ομάδας του έκανε το 32-37. Το ημίχρονο βρήκε τους Πατρινούς να προηγούνται με 5 ποντους έπειτα από φόλοου του Ρίον Μπράουν, έπειτα από επιθετικό του ριμπάουντ, με τον φωτεινό πίνακα στο ΟΑΚΑ να γράφει 34-39 στον 5ο αγώνα αυτής της σειράς.

Μπροστά με 10 πόντους ο Προμηθέας

Η ΑΕΚ πέρασε… φουριόζα στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα γρήγορο 5-0 σερί προηγήθηκε για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση, μετά το αρχικό 2-0! Ο Μπράουν της έκοψε την φόρα με ένα τρίποντο, ο Σαντ Ρος του απάντησε με έμμεσο τρίποντο για το 43-42 όμως ο Παρκς είχε αντίθετη άποψη. Με 4 σερί πόντους του έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Προμηθέα και ο Λίποβι διαμόρφωσε με τρίποντο το 43-49. Μέσω του Σάκοτα, η Ένωση μείωσε, ο Κασελάκης όμως σκόραρε ένα δύσκολο καλάθι για το 47-51.

Χέρι χέρι συνέχισαν οι δύο ομάδες, ο Έλληνας φόργουορντ έδρασε ξανά (49-55) και το κάρφωμα του Μπράουν διαμόρφωσε το 49-57 με 35» για το δεκάλεπτο. Με δίποντο του Χολ, οι Πατρινοί μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το υπέρ τους +10, δέκα λεπτά πριν την πρόκριση τους στους τελικούς της Α1! Η ΑΕΚ πέτυχε το 2ο της τρίποντο μετά από 20 προσπάθειες με τον Γιόρκ, οι Παρκς και Έλις χρεώθηκαν από ένα φάουλ και έφτασαν τα 4 αμφότεροι,με τον Χάντερ να μειώνει από τις βολές σε 54-59.

Ο Λαρεντζάκης έκανε το 56-59 εν μέσω χειροκροτημάτων στο ΟΑΚΑ, ο Ελις έριξε τους τόνους στο κλειστό με το γκολ φάουλ του (56-62) και ο Μπράουν με ένα πανέμορφο κάρφωμα έστειλε το ματς στο 58-64. Η άμεση απάντηση του Χάντερ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στη συνέχεια απέβαλλε με 5ο φάουλ τον Έλις, γράφοντας το 62-66 με ένα δίποντο. Στο 62-68, η ΑΕΚ έτρεξε ένα 4-0 με τον Λαρεντζάκη με 2:40 για το τέλος.

Ο Σάκοτα έστειλε το ματς στην παράταση

Ο Χάντερ έπαιζε μόνο του στην επίθεση έχοντας 26 πόντους, κέρδισε το φάουλ στην επόμενη φάση, ομως τραυματίστηκε και πέρασε στον πάγκο. Στη θέση του ο Σάκοτα, ο οποίος ισοφάρισε για το 68-68, με τον Παρκς να δέχεται ευχάριστα την πάσα του Κασελάκη και να δίνει νέο προβάδισμα στον Προμηθέα. Ο Λίποβι με ένα τρίποντο έκανε το 68-73 με 1:04 για το τέλος με τον Μπάνκι να παίρνει τάιμ άουτ στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο.

Ο Γιόρκ πέτυχε το τρίποντο στα 56 δευτερόλεπτα για το 71-73, αλλά ο Μπράουν μετά από φάουλ σε σουτ από τα 6,75μ, είχε 3/3 βολές και κράτησε την απόσταση στους 5 πόντους με 35,2 για το τέλος. Ο Σάκοτα έκανε το 73-76, υπέπεσε σε γρήγορο φάουλ στον Κασελάκη, ο οποίος έχασε όμως και τις δύο βολές. Η ΑΕΚ είδε τον αρχηγό της να την λυτρώνει, αφού πέτυχε ένα τρίποντο και διαμόρφωσε το 76-76 και έστειλε το ματς στην παράταση, με τον Γιατρά να χτυπιέται στον πάγκο που οι παίκτες του δεν έκαναν φάουλ!

Η νίκη και η πρόκριση στους Πατρινούς

Ο Χολ άνοιξε λογαριασμό για τις δύο ομάδες, ο Σαντ Ρος με τρίποντο έκανε το 79-78, ο Παρκς εξέθεσε τους Σαντ Ρος και Τζέιμς για το νέο προβάδισμα των Πατρινών. Ο σέντερ του Προμηθέα αποβλήθηκε και αυτός με 5 φάουλ, ο Χάντερ εβαλε τη μία από τις δύο βολές και ο Κασελάκης στην αμέσως επόμενη φάση έγραψε το 80-82.

Με ένα δύσκολο λέι απ ισοφάρισε ο Γιορκ, Λίποβι και Χάντερ οδηγήθηκαν στις βολές, ο δεύτερος ήταν πιο άστοχος, όχι όμως ο Κασελάκης που με 2/2 διαμόρφωσε το 82-85. Ο Σαντ Ρος μείωσε στον πόντο, ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά την επίθεσή του και η Ένωση έμεινε με 9 δευτερόλεπτα στην διάθεσή της. Η μπάλα έμενε στον Κουβανό, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στο ντράιβ και οι Πατρινοί για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα παλέψουν στους τελικούς της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 34-39, 49-59, 76-76  Παράταση: 8-9

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments