Γεύση

Τούρτα raspberries: Εντυπωσιακό και εύκολο γλυκό

Τούρτα raspberries: Εντυπωσιακό και εύκολο γλυκό
Η Τούρτα raspberries ακούγεται και είναι εντυπωσιακό γλυκό,αλλά την ίδια ώρα είναι αρκετά εύκολο στην εκτέλεση.

Η Τούρτα raspberries είναι ένα εντυπωσιακό γλυκό και την ίδια ώρα εύκολο στην εκτέλεση του.

Συστατικά συνταγής

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 200 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα (raspberries)
  • 100 γρ. κατεψυγμένες φράουλες
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. φρέσκες φράουλες, για το σερβίρισμα

Για το παντεσπάνι

  • 10 αυγά μέτρια
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κουλί raspberry

Σε ένα τηγάνι, εκτός φωτιάς, βάζουμε τα raspberries, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν. Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τη μισή ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τον κάδο στο μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Μόλις αφρατέψει το μείγμα με τους κρόκους, συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, σίγα σιγά το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, το ¼ από τη μαρέγκα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ., απλώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε όλο το μείγμα. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και καλύπτουμε με μια πετσέτα. Ραντίζουμε την πετσέτα με λίγο νερό και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με την πετσέτα ενδιάμεσα. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βουτυρόκρεμα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, την άχνη και χτυπάμε καλά με το φτερό για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει η βουτυρόκρεμα. Βάζουμε το κουλί στη βουτυρόκρεμα και χτυπάμε με το φτερό για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το μπολ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις.

Για τη σύνθεση

Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε την πετσέτα και απλώνουμε τα 2/3 από τη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του. Απλώνουμε σποραδικά τα μισά φρέσκα μούρα. Αφήνουμε τα υπόλοιπα για το σερβίρισμα. Κόβουμε τρεις ίσες λωρίδες από τη μικρή πλευρά. Τυλίγουμε τη μία λωρίδα σε ρολό και την βάζουμε στην άκρη της δεύτερης λωρίδας. Τυλίγουμε σε ρολό και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την τρίτη λωρίδα μέχρι να έχουμε ένα μεγάλο ρολό. Απλώνουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μούρα.

Η συνταγή ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments