Οικονομία

ΑΑΔΕ: Περιορισμένη η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

ΑΑΔΕ: Περιορισμένη η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για απλήρωτους φόρους και ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο για τον Απρίλιο. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δόθηκαν στη δημοσιότητα, και καταγράφουν την αισθητή πτώση του μηνιαίου ρυθμού αύξησης των οφειλών αυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σημαντική μείωση εμφανίζει ο ρυθμός αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Τον Απρίλιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο σημείωσαν αύξηση κατά 265 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Μάιο. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δόθηκαν στη δημοσιότητα, και καταγράφουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την αισθητή πτώση του μηνιαίου ρυθμού αύξησης των οφειλών αυτών.

ΑΑΔΕ: Αναλυτικά στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ειδικότερα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους ανήλθαν στο τετράμηνο στα 2,901 δισ. ευρώ έναντι 2,636 δισ. ευρώ που ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε ό,τι αφορά τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται αποκλειστικά από φόρους διαμορφώθηκαν το τετράμηνο σε 2,734 δισ. ευρώ έναντι 2,506 δισ. ευρώ το τρίμηνο.

Το σύνολο των παλαιών ( πριν την 31.12.2018) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ανήλθε τον Απρίλιο στο ποσό των 104,318 δισ. ευρώ παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητο συγκριτικά με τον Μάρτιο ( 104,315 δισ. ευρώ). Τον Απρίλιο το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου ανέρχονταν σε 3.913.465 έναντι 3.940.098 τον Μάρτιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας