Video

Ελλάδα – Αρμενία: Εξαιρετική η παράδοση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Ελλάδα – Αρμενία: Εξαιρετική η παράδοση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει απόψε την Αρμενία και θα έχει στο πλευρό της την εξαιρετική παράδοση της με τον εν λόγω αντίπαλο, καθώς δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, επίσημες ή φιλικές.

Έναν αγώνα ζωής και θανάτου δίνει απόψε το βράδυ η Ελλάδα κόντρα στην Αρμενία (21:45 Open TV & Cosmote Sport), στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει μόνο τη νίκη, για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση. Σημειώνεται εξάλλου πως η 2η Φινλανδία βρίσκεται ήδη στο +2, παίζει απόψε με το αδύναμο Λιχτενστάιν και σε περίπτωση γκέλας της Ελλάδας, ενδέχεται να ξεφύγει για τα καλά.

Η Εθνική μας ομάδα είναι το φαβορί κόντρα στους Αρμένιους, τους οποίους πάντως αντιμετώπισε ελάχιστες φορές πριν τα προκριματικά του Euro 2020. Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι εξαιρετικά “φτωχή”, καθώς συναντήθηκαν μόλις τέσσερις φορές και οι δύο μάλιστα εξ αυτών σε φιλικούς αγώνες. Στους τέσσερις αυτούς αγώνες σημειώθηκαν συνολικά μόλις τέσσερα τέρματα, όλα από την Ελλάδα. Μάλιστα, τα τρία εξ αυτών επιτεύχθηκαν με κεφαλιές!

Το 2/2 πριν το… θαύμα της Πορτογαλίας

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στα προκριματικά του Euro 2004, τότε που η Εθνική Ελλάδος έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση που διεξήχθη στη Λεωφόρο στις 16/10/02 μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος είχε σημειώσει και τα δύο τέρματα της Ελλάδας. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με κεφαλιά, για να «χτυπήσει» ξανά στο 59′, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Νικήτρια αναδείχτηκε η Ελλάδα και σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, όταν στις 6/9/03 έφυγε με το τρίποντο στις αποσκευές της από το Γέρεβαν (0-1) χάριν σε γκολ-κεφαλιά του Ζήση Βρύζα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την πρωτιά του ομίλου, που εν τέλει την έστειλε απευθείας στα τελικά του Euro της Πορτογαλίας.

Οι δύο πρόβες τζενεράλε πριν το Euro

Από τότε, η «γαλανόλευκη» δεν ξαναβρήκε απέναντι της σε επίσημο ματς την Αρμενία, μέχρι και σήμερα. Τα δύο ακόμη παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες ήταν φιλικά. Αμφότερα μάλιστα αποτέλεσαν ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε της Εθνικής πριν την τελική φάση αρχικά του Euro 2008 κι έπειτα του Euro 2012, αφού ήταν τα τελευταία ματς που έδωσε!

Στη 1/6/08, με τον Ότο Ρεχάγκελ ακόμη στον πάγκο μας, η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη 0-0 με τους Αρμένιους στο Όφενμπαχ της Γερμανίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 31/5/12 η Ελλάδα με τον Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της, αντιμετώπισε την Αρμενία στο Κούφσταϊν της Αρμενίας κι επικράτησε με 1-0, χάριν σε γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου (24′) με κεφαλιά, από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη.

Ελάχιστοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο τελευταίο φιλικό

Μόλις πέντε είναι τα κοινά πρόσωπα που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ σε σχέση με το τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων το 2012. Εξ αυτών, μόνο δύο προέρχονται από την ελληνική ομάδα. Ο λόγος για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος μάλιστα είχε ξεκινήσει το ματς ως δεξιός μπακ και τον Κώστα Φορτούνη, που κατέγραφε -τότε- μόλις την 3η συμμετοχή του με το εθνόσημο και παρθενική ως βασικός.

Από την πλευρά των Αρμένιων είχαν δώσει επίσης το «παρών» οι Χένρικ και Κάρλεν Μχιταριάν κι ο γνώριμός μας Γκαζαριάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments