Video

Άνγκελα Μέρκελ: Εμφανίστηκε πάλι να τρέμει – Πώς προσπάθησε να το κρύψει (vid)

Άνγκελα Μέρκελ: Εμφανίστηκε πάλι να τρέμει – Πώς προσπάθησε να το κρύψει (vid)
Άνγκελα Μέρκελ: Η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε πάλι να τρέμει προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία. Δείτε τι έκανε για να το κρύψει.

Άνγκελα Μέρκελ: Όλος ο πλανήτης αναρωτιέται τι συμβαίνει με την καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία εμφανίστηκε και πάλι να τρέμει σε συνάντησή της με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ την Πέμπτη (27/6/19). Το βίντεο από τη συνάντησή τους που καταγράφει από το Reuters, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ τρέμει και κάνει ό,τι μπορεί για να το κρύψει. Μάλιστα φαίνεται να πιέζει τον κορμό της με τα χέρια της.

  • Δείτε το σχετικό απόσπασμα με την Άνγκελα Μέρκελ (μετά το 5:30 του βίντεο):

Η Άνγκελα Μέρκελ, 64 ετών, βρισκόταν νωρίτερα σε τελετή αποχώρησης της υπουργού Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία εγκαταλείπει την θέση της για να αναλάβει τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή στο Κοινοβούλιο. Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα παραστεί αργότερα στην τελετή ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Δικαιοσύνης. Σε ερώτηση για το αν η καγκελάριος θα συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Ιαπωνία απάντησε: «Όλα θα γίνουν κατά το πρόγραμμα. Η καγκελάριος είναι καλά».

Άνγκελα Μέρκελ: Η πρώτη φορά που της συνέβη και η απάντηση από την καγκελάριο

Η σημερινή εμφάνισή της δεν ήταν η πρώτη που την είδε ο πλανήτης να τρέμει. Συγκεκριμένα ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων που συμβαίνει αυτό στην Άνγκελα Μέρκελ σε δημόσια εμφάνισή της. Στις 18 Ιουνίου, η Μέρκελ εμφανίσθηκε να τρέμει κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο. Τότε, η καγκελάριος είχε υποστηρίξει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και πως το τρέμουλο ήταν αποτέλεσμα αφυδάτωσης. Όπως τόνιζε μάλιστα τότε, συνήλθε άμεσα αφού ήπιε ένα ποτήρι νερό. Την εξήγηση της καγκελαρίου για το τρέμουλο επιβεβαίωναν τότε και οι ειδικοί.

Γιατροί, στους οποίους αποτάνθηκαν γερμανικά ΜΜΕ, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί σε διαγνώσεις εξ’ αποστάσεως με βάση το βίντεο από το τρέμουλο της Μέρκελ. Οι περισσότεροι, ωστόσο, συμφώνησαν ότι δεν αποκλείεται η αιτία να ήταν όντως μια έλλειψη επαρκών υγρών στον οργανισμό της καγκελαρίου. «Άλλοι άνθρωποι λιποθυμούν. Κι έχει συμβεί συχνά κάτι τέτοιο σε τέτοιες τελετές και παρελάσεις υπό έντονη ηλιοφάνεια. Η καγκελάριος στάθηκε σχετικά τυχερή που έπαθε μόνον τρεμούλα», είπε ο δρ Κρίστοφ Σπεχτ στο δίκτυο n-tv.

Παγκόσμια ανησυχία για τη Μέρκελ

Η κατάσταση της υγείας της Γερμανίδας καγκελάριου έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς κάτι ανάλογο είχε πάθει και τον Ιούνιο του 2017 στην επίσημη επίσκεψή της στο Μεξικό κατά την υποδοχή από τον τότε πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο στην πρωτεύουσα, όπου φαίνεται ότι την επηρέασε εκτός των άλλων και το μεγάλο υψόμετρο -άνω των 2.000 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Και τότε ήταν ορατό το τρέμουλο της Μέρκελ κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ενώ και πάλι η επίσημη εξήγηση που είχε δοθεί ήταν «αφυδάτωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments