Αθλητισμός

Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο: Οι Ιταλοί τον θέλουν αντικαταστάτη του Αναστασιάδη στην Εθνική

Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο: Οι Ιταλοί τον θέλουν αντικαταστάτη του Αναστασιάδη στην Εθνική
Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο: Ο Ιταλός προπονητής φέρεται να έχει δεχθεί κρούση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής

Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο: Σενάρια από Ιταλία θέλουν τον 48χρονο τεχνικό ως βασικό υποψήφιο για τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, το ιταλικό gazzetta ανέφερε ότι ο Ιταλός κόουτς όχι απλά είναι υποψήφιος για την αντικατάσταση του Αναστασιάδη (που θεωρείται δύσκολο έως απίθανο να συνεχίσει στο πόστο του), αλλά και πως η ΕΠΟ έχει καταθέσει πρόταση με στόχο να αποσπάσει θετική απάντηση. Οι Ιταλοί αναφέρουν ότι η ελληνική Ομοσπονδία θέλει τον Ντι Μπιάτζιο για αποστολή πρόκρισης, μπας και η Εθνική προλάβει να πιάσει μια από τις θέσεις πρόκρισης στο Euro 2020, στα έξι ματς που απομένουν.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θεωρείται ήδη από αρκετούς “παρελθόν” από τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας. Οι ήττες από την Ιταλία και δη από την Αρμενία, δυσχέραναν κατά πολύ τη θέση του και παρά τις διαβεβαιώσεις στήριξης από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο,  o “εμφύλιος” που έχει ξεσπάσει, μάλλον οδηγεί προς το διαζύγιο με τον Έλληνα κόουτς. Κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώνεται και μέσα από τις δημοσιεύσεις για τον Ντι Μπιάτζιο, αλλά και από τις δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού.

«Φυσικά και θα με ενδιέφερε. Θα ήταν τιμή μου», ανέφερε σε ερώτηση που του τέθηκε από την ιστοσελίδα sdna.gr, όσον αφορά το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδος. Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει “καπνός” και μένει να φανεί εάν θα υπάρξει και… φωτιά στην περίπτωση Ντι Μπιάτζιο και Εθνικής. Πάντως, ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο για τον άλλοτε κόουτς της U-21 της Ιταλίας, που επισημαίνεται στον Τύπο της γειτονικής χώρας, είναι πως πριν την Εθνική, ο Ντι Μπιάτζιο είχε προταθεί και στον ΠΑΟΚ. Όμως, οι Θεσσαλονικείς προτίμησαν την περίπτωση του Άμπελ Φερέιρα.

Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο: Σύντομο βιογραφικό

Ο Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο (γεννημένος στις 3 Ιουνίου 1971), είναι Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής που αγωνίζονταν ως αμυντικός μέσος, και πρώην προπονητής της εθνικής Ιταλίας κάτω των 20 ετών. Ο Ντι Μπιάτζιο γεννήθηκε στη Ρώμη και ξεκίνησε την καριέρα του στην Λάτσιο. Επαγγελματικά έπαιξε για την Λάτσιο (1988-89), Μόντσα (1989-92), Φότζια (1992-95), ΑΣ Ρόμα (1995-99), Ίντερ (1999-2003), και Μπρέσια (2003-2006 ). Παρόλο που έπαιξε για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο με τις Ρόμα και Ίντερ δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Έκανε 31 εμφανίσεις με την εθνική Ιταλίας, σκοράροντας δύο γκολ. Έπαιξε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1998 και 2002, καθώς και στο Euro 2000, όπου εκτέλεσε ένα πέναλτι εναντίον της Ολλανδίας και σκόραρε εναντίον της Σουηδίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments