Αθλητισμός

NBA: Μεγάλες κινήσεις στην πρώτη ημέρα της Free Agency – Αλλάζει ο “χάρτης” της λίγκας

NBA: Μεγάλες κινήσεις στην πρώτη ημέρα της Free Agency – Αλλάζει ο “χάρτης” της λίγκας
NBA: Μεγάλος... χαμός στην πρώτη ημέρα της Free Agency. Ο Κέβιν Ντουράντ και τα υπόλοιπα μεταγραφικά "μπαμ" που έλαβαν χώρα.

NBA: Ένα μεταγραφικό “παζάρι” γεμάτο εκπλήξεις και μεγάλα μεταγραφικά “μπαμ”. Αυτή είναι η περιγραφή που ταιριάζει στην πρώτη ημέρα της Free Agency του NBA, με τεράστιες μεταγραφές να ανακοινώνονται, η μία πίσω από την άλλη, τις συμφωνίες με τους παίκτες που κυκλοφορούσαν, μέχρι πρότινος ελεύθεροι. H διαδικασία έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά το Draft. Οι ομάδες που καλωσόρισαν τους παικταράδες τους, δεν έχουν δικαίωμα ανακοίνωσης των κινήσεών τους μέχρι τις 6 του μηνός. Ωστόσο, τα πάντα έχουν “κλειδώσει” και έχουν γίνει γνωστά.

Οι κερδισμένοι της ημέρας ήταν οι Μπρούκλιν Νετς. Έκαναν αίσθηση με τις κινήσεις τους, πραγματοποιώντας… τριπλό “μπαμ”, καλωσορίζοντας τον Κέβιν Ντουράντ, αλλά και τους Καϊρί Ίρβινγκ και ΝτιΆντρε Τζόρνταν. Μπορεί ο Ντουράντ να χάσει τη σεζόν 2019/20 λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον αχίλλειο τένοντα, αλλά όταν επιστρέψει θα συνθέσει ένα φοβερό δίδυμο με τους άλλους δύο.

Οι φιναλίστ του φετινού τελικού, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς “άρπαξαν” από τους Νετς τον Ντ’ Άντζελο Ράσελ, ο οποίος θα πάει στο Σαν Φρανσίσκο ως τρίτος… πόλος, δίπλα στους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον. Εκείνοι, έδωσαν με τη σειρά τους τον Αντρέ Ιγκουοντάλα, ο οποίος θα μετακομίσει στους Γκρίζλις, ενώ αντίστροφα μετρά για μεταγραφή και ο Σον Λίβινγκστον. Όσον αφορά την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η πρώτη ημέρα της free agency είχε δύο θετικά και ένα αρνητικό. Τα ¨ελάφια” κράτησαν τον Μπρουκ Λόπεζ και τον Κρις Μίντλετον με πολυετή συμβόλαια, αλλά έχασαν τον Μπρόγκντον, που πήγε στους Πέισερς μέσω ανταλλαγής. Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσαν και τον ερχομό του Ρόμπιν Λόπεζ, αδερφό του Μπρουκ.

Άλλες σημαντικές συμφωνίες

Οι 76ers πήραν τον Τζος Ρίτσαρντσον αλλά και τον Αλ Χόρφορντ, ο οποίος θα συνθέσει φοβερό δίδυμο με τον Εμπίντ. Ο Τέρι Ροζίερ μετακόμισε στους Χόρνετς και καλύπτει τη θέση που άφησε ο Κέμπα Ουόκερ (που μαζεύει βαλίτσες για Βοστώνη)

Σημαντική κίνηση έκαναν οι Χόρνετς που συμφώνησαν με τον Τέρι Ροζίερ και κάλυψαν έτσι τη θέση που άφησε κενή με την αποχώρησή του για τους Μπόστον Σέλτικς ο Κέμπα Γουόκερ, την ώρα που οι Σπερς έδεναν στο Σαν Αντόνιο τον πολύπειρο φόργουορντ Ρούντι Γκέι και έπαιρναν από τη δεξαμενή των ελεύθερων τον ΝτεΜάρι Κάρολ. Μεγάλη ήταν η κίνηση των Πέλικανς με τον Τζέι Τζέι Ρέντικ, ενώ στην ομάδα προστέθηκε και ο Ντέρικ Φέιβορς από τους Τζαζ.

Οι Σίξερς έδωσαν 180 εκατομμύρια δολάρια στον Τομπάιας Χάρις και τον κράτησαν στην Φιλαδέλφεια, έκαναν το ίδιο με τον Μάικ Σκοτ που υπέγραψε για δύο χρόνια και τώρα θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Τζίμι Μπάτλερ αλλά και τον Μπεν Σίμονς να υπογράψει πρόωρη επέκταση.

Ο Ντέρικ Ρόουζ γίνεται κάτοικος Ντιτρόιτ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, ενώ ο Νέρλενς Νόελ συμφώνησε να μείνει στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ χωρίς να είναι ακόμη γνωστές οι αποδοχές του. Με 63 εκατομμύρια δολάρια έκλεισε ο Τζούλιους Ραντλ στους Νικς, αρκετά καλό και τα 31 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει ο Μπόμπι Πόρτις από την ομάδα της Νέας Υόρκης που έδωσε και 20 εκατομμύρια για δύο χρόνια στον βετεράνο Ταζ Γκίμπσον. Με τους Νικς συμφώνησε και ο Ρέτζι Μπούλοκ, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα λάβει 21 εκατ. δολάρια.

Οι Μπλέιζερς, πήραν με μονοετές συμβόλαιο τον Μάριο Χεζόνια και ο Κροάτης συνεχίζει να ψάχνει την καθιέρωση παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να βρει διπλάσιες και τριπλάσιες αποδοχές στην Ευρώπη. Σημαντική κίνηση κι από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, που κατάφεραν να κρατήσουν τον Πάτρικ Μπέβερλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments