Τεχνολογία

Google Maps: Νέα λειτουργία δείχνει πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο σας (pics&vid)

Google Maps: Νέα λειτουργία δείχνει πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο σας (pics&vid)
Google Maps: Συγχρόνως θα μπορεί να προβλέψει αν το λεωφορείο θα αργήσει λόγω κίνησης.

Google Maps: Οι χάρτες της Google έχουν μπει στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων. Όποτε ψάχνει κανείς μία νέα διεύθυνση το πρώτο που κάνει είναι να πιάσει το smartphone του και να ανοίξει το Google Maps και να την αναζητήσει. Παλαιότερα το μόνο που έδειχνε η εφαρμογή ήταν οι δρόμοι και πως να πάει κανείς στον προορισμό του.

Πλέον όμως η εφαρμογή έχει προχωρήσει πολύ. Όχι μόνο σου δείχνει τη διαδρομή, αλλά μπορεί να υπολογίσει την ώρα που χρειάζεται για τη διαδρομή. Μάλιστα ανάλογα και πως κινείται ο ενδιαφερόμενος (αυτοκίνητο, πόδια, μέσα μαζικής μεταφοράς) του δείχνει την ανάλογη διάρκεια. Ακόμα δίνει το προτεινόμενο κόστος σε περίπτωση, που κινείται κανείς με ταξί.

Το Maps αναμένεται να γίνει η αγαπημένη εφαρμογή εκείνων που κινούνται καθημερινά με λεωφορείο, τρένο ή μετρό. Τις επόμενες εβδομάδες, στο Google Maps θα προστεθεί η δυνατότητα να προβλέπει σε πόση ώρα θα φτάσει το λεωφορείο, σε συγκεκριμένες στάσεις, εάν προβλέπονται καθυστερήσεις λόγω κίνησης, αλλά και πόσο κόσμο έχουν μέσα το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό . Οι χρήστες θα μπορούν να δουν επίσης πάνω στον χάρτη πού ακριβώς σημειώνονται οι καθυστερήσεις, ώστε να ξέρουν τι τους περιμένει πριν καν επιβιβαστούν.

Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικά που σίγουρα θα βοηθήσουν την καθημερινότητα πολλών χρηστών και γίνονται πραγματικότητα χάρη στους machine learning αλγορίθμους που έχει αναπτύξει η εταιρία.

Η Google σημειώνει πως το χαρακτηριστικό θα κάνει το ντεμπούτο του σε 200 πόλεις παγκοσμίως. Όμως δεν έχει αποκαλυφθεί αν τα δύο αυτά χαρακτηριστικά θα ενεργοποιηθούν και για τις συγκοινωνίες των ελληνικών αστικών κέντρων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Google Maps: Με παράκαμψή του έστειλε 100 οδηγούς σε ένα χωράφι

Σε έναν χωματόδρομο στο Κολοράντο κατέληξαν και κόλλησαν περίπου 100 αυτοκίνητα. Όπως αποδείχθηκε οι οδηγοί των οχημάτων ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Google Maps για παράκαμψη από τον αυτοκινητόδρομο Peña Boulevard, προκειμένου να γλιτώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατούσε προς το αεροδρόμιο του Denver.,

Οι οδηγοί που ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες της εφαρμογής της Google, επιλέγοντας τη συντομότερη διαδρομή, αγνόησαν κάθε πινακίδα που συνάντησαν και έλεγε πως ο δρόμος ήταν κλειστός. Όπως ήταν λογικό οι οδηγοί κατέληξαν στη μέση ενός χωραφιού. Εκατό οδηγοί τελικά κόλλησαν, μαζί με τα αυτοκίνητά τους μέσα στις λάσπες που είχαν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments