Καιρός

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα “σαρώνει” τη χώρα

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα “σαρώνει” τη χώρα
Καιρός: Συνεχίζεται το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα και σήμερα, Κυριακή 7 Ιουλίου. Ο καιρός θα παραμείνει ζεστός τις επόμενες ημέρες. Δείτε ποια μέρα το θερμόμετρο θα χτυπήσει "κόκκινο".

Καιρός: Στα ύψη το θερμόμετρο και σήμερα, ενώ αναμένεται νέο κύμα ζέστης που θα έχει τα χαρακτηριστικά καύσωνα. Ο καιρός αναμένεται να μείνει ζεστός και τις επόμενες ημέρες, με το θερμόμετρο να “χτυπάει κόκκινο” την Τετάρτη. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το νέο κύμα ζέστης οφείλεται σε θερμές αέριες μάζες από την Αφρική.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στη Θεσσαλία θα φτάσει έως τους 42. Οι μέγιστες θερμοκρασίες έως και την Τρίτη αναμένεται ότι θα φτάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, ενώ η θερμότερη ημέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Τετάρτη, οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλία ενδέχεται τοπικά να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, την Τρίτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών προβλέπεται από την Πέμπτη.

Καιρός: Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στην Αθήνα

Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες ανοίγει από αύριο Δευτέρα ο δήμος Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών ο δήμος Αθηναίων ανοίγει για το κοινό οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες, από το πρωί της Δευτέρας.

Οι αίθουσες που θα λειτουργούν -με διευρυμένο ωράριο- είναι:

  1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη 22 & Δύμης, τηλ. 2108223946
  2. Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044
  3. Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου “Η Ανάληψη του Κυρίου”: Χελντράιχ 15, τηλ. 2109240403
  4. Λέσχη Φιλίας Άνω Πετραλώνων: Αιξονέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398
  5. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμονος 9 & Άστρους, τηλ. 2105140877
  6. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372, τηλ. 2102012334
  7. Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900
  8. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος 25, τηλ.210 6459890.

Καιρός: Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Σε οδηγίες του προς τους πολίτες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει τα βασικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών από τις υψηλές θερμοκρασίες:

  • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
  • Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης και εργασίας τις θερμές ώρες της ημέρας.
  • Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.
  • Λήψη ελαφράς, μη λιπαρής, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
  • Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.
  • Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.
  • Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.
  • Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.
  • Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές.
  • Τέλος, τονίζουμε ότι οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λ.π.
  • Κατά συνέπεια ιδίως αυτοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρός τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments