Πολιτική

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Από γενικός διευθυντής της Google στο υπουργικό συμβούλιο

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Από γενικός διευθυντής της Google στο υπουργικό συμβούλιο
Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Υφυπουργός Ψηφιακής Στρατηγικής στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναλαμβάνει ο μέχρι πρόσφατα γενικός διευθυντής της Google.

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Η ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου έφερε στη θέση του Υφυπουργού για θέματα ψηφιακής στρατηγικής τον Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, έναν άνθρωπο που μέχρι πρόσφατα είχε συνδέσει το όνομα του με την Google. Άλλωστε, το όνομα του είναι ταυτισμένο πλέον με τα μίντια και τις τεχνολογίες στους γνώστες. Κι αυτό διότι μέχρι τον Μάιο διετέλεσε μέχρι Περιφερειακός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, δηλαδή είχε τον έλεγχο της Google σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα.

Ο νέος υφυπουργός σε θέματα ψηφιακής στρατηγικής είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Imperial College-University του Λονδίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Stanford University, ενώ είναι και κάτοχος MBA από το Kellogg School of Management-Northwestern University. Έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν Περιφερειακός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google.

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Google το 2012 ως Industry Head υπεύθυνος για τους κλάδους του Τουρισμού, των Τηλεπικοινωνιών, του Λιανικού Εμπορίου, των Καταναλωτικών Προϊόντων (FMCGs), και του κλάδου των ΜΜΕ & Ψυχαγωγίας, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, με σκοπό να βοηθήσει επιχειρήσεις σε αυτούς τους τομείς να αναπτύξουν αποτελεσματική ψηφιακή στρατηγική μέσω των λύσεων που προσφέρει η Google.

Προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Google, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Gap για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία. Πριν την Gap εργάστηκε κατά σειρά για την IKEA Ελλάδας, την εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company στο Λονδίνο και στην Αθήνα, καθώς και για τη Seagate Technology, κατασκευάστρια εταιρεία σκληρών δίσκων στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση που είχε στην Google μόλις τον περασμένο Μάιο και σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στο υπουργικό συμβούλιο, τον οποίο μέχρι πρότινος είχε ο Νίκος Παππάς.

Διαβάστε Eπίσης