Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι την Τετάρτη (10/7) οι εκκαθαρίσεις πληρωμών για τη βιολογική γεωργία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι την Τετάρτη (10/7) οι εκκαθαρίσεις πληρωμών για τη βιολογική γεωργία
ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι την Τετάρτη (10/7) θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης για τη βιολογική γεωργία έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς ξεκίνησε από την Δευτέρα και θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη (10/7). Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους σχετικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/Organics16).

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής εκκαθάρισης, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί σε επόμενη ανακοίνωση, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών. Το ποσό που θα δοθεί στους αγρότες φτάνει τα  12.706.566,93 ευρώ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο Ελληνικός Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισμού Πληρωμών είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και με διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον γεωργικό τομέα.

Η υπηρεσία αυτή είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των πιστώσεων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, καθώς και η πρόληψη και πάταξη κάθε ατασθαλίας σε βάρος αυτών πιστώσεων, όπως και η ανάκτηση τυχόν χρηματικών ποσών τα οποία έχουν καταβληθεί παρανόμως ή αχρεωστήτως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments