Ελλάδα

Μανώλης Παναγιωτάκης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Μανώλης Παναγιωτάκης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ
Μανώλης Παναγιωτάκης: Ο πρώην -πλέον- πρόεδρος της ΔΕΗ θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Μανώλης Παναγιωτάκης: Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ υπέβαλε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, ο Μανώλης Παναγιωτάκης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΝ ο κ. Παναγιωτάκης θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης και έθεσε στη διάθεση του Υπουργού την παραίτησή του «για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της».

Ο κ. Χατζηδάκης, όπως έγινε γνωστό, ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ από την κυβέρνηση

Σε ριζικές και αστραπιαίες λύσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ, για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται σχέδιο σωτηρίας, με χρονοδιάγραμμα και κινήσεις που θα τονώσουν τη ρευστότητα και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Διόλου τυχαία η επιλογή του πρωθυπουργού να αποτελέσει η ΔΕΗ το βασικό αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η εξειδίκευση, για τις επόμενες κινήσεις, αναμένεται να δοθεί στις προγραμματικές δηλώσεις, αφού γίνει μελέτη της κατάστασης.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης έχει δηλώσει πως το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ θα είναι «προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων και θα δώσει νέα προοπτική στην εταιρεία». Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση. «Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments