Ελλάδα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ριζικές αλλαγές στην ηγεσία αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας μετά την ορκωμοσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.. Σε επίσημη δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει τους λόγους για τους οποίους ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου, προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας» παραπέμποντας ουσιαστικά στην παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι «θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα» καθώς λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, για την ανάδειξη αρχηγού και έτσι χρέη για τις επόμενες ημέρες φυσικού προϊστάμενου της ΕΛ.ΑΣ θα εκτελεί ο υπαρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η δήλωση του

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments