Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της Αστυνομίας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της Αστυνομίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Άμεσες οι αλλαγές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο υπουργός ζήτησε ήδη την παραίτηση του αρχηγού της Αστυνομίας. Έντονη αντίδραση από την Όλγα Γεροβασίλη.

Μεγάλες αλλαγές με το “καλημέρα” από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αλλαγές που αφορούν και την ηγεσία της Αστυνομίας. Η σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο είχε μία ηχηρή απουσία. Αυτή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι που προκάλεσε πολλά σχόλια και αντιδράσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό συνέβη καθώς ήδη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ζητήσει την παραίτηση του αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δρομολογήσει αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αυτό ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αρχηγός παρέδωσε ήδη την παραίτησή του κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στις περιπτώσεις αλλαγής κυβέρνησης είθισται ο Αρχηγός να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για να την διευκολύνει, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν σήμερα Τετάρτη και για όποιες αλλαγές θα ενημερώσει σχετικά ο ίδιος ο υπουργός.

Η πρόθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομίας είχε διαφανεί από το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά την παράδοση παραλαβή του υπουργείου. Ο νέος υπουργός συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Κατόπιν αυτού αναμένονται έκτακτες κρίσεις άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ., και είναι πιθανό ο πρώην αρχηγός Φ. Νασιάκος να αναλάβει σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα αντεγκληματικής πολιτικής.

Η αντίδραση από την Όλγα Γεροβασίλη

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έφεραν την άμεση αντίδραση της πρώην υπουργού, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εξαπέλυσε επίθεση μέσω Facebook στη νέα κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε λίγες ώρες μετά από «αντικειμενική» αξιολόγηση(!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς.

Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments