Ελλάδα

ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς – Αύριο ξεκινούν οι ενστάσεις

ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς – Αύριο ξεκινούν οι ενστάσεις
ΕΕΤΑΑ: Τελειώνει σήμερα η αγωνία πολλών γονέων που θέλουν να μάθουν εάν πήραν ένα από τα voucher για τη δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΕΕΤΑΑ: Ολοκληρώθηκε σήμερα η η επεξεργασία των περίπου 172.000 αιτήσεων για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθµούς και εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα προσωρινά αποτελέσματα για όλους τους δικαιούχους. Αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο στην αξιολόγηση των αιτήσεων, καθώς από αύριο, Σάββατο 13 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, µέσω των οποίων -κατά πάγια τακτική προστίθενται αρκετές δεκάδες χιλιάδες δικαιούχων. Θυμίζουμε πως η εν λόγω διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούνιο µέσω της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που διαχειρίζεται εδώ και χρόνια τα προγράµµατα δωρεάν φιλοξενίας σε δηµοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθµούς αλλά και σε Κέντρα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠΜΕΑ).

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει από τον Μάιο κιόλας, προτού δηλαδή ξεκινήσει η διαδικασία για το ερχόμενο σχολικό έτος, ότι φέτος θα διατεθεί αυξηµένο ποσό ύψους 270 εκατ. ευρώ προκειµένου να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι. Μάλιστα, το ποσό αυτό είχε αποφασιστεί να διατεθεί ενιαίο, προκειµένου στα οριστικά αποτελέσµατα, που αναµένονται στις 21 Ιουλίου, να περιλαµβάνονται όλα τα παιδιά.

Υπενθυµίζεται πως τα προηγούµενα χρόνια τα πρώτα αποτελέσματα έβγαιναν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και στη συνέχεια δινόταν πρόσθετη χρηματοδότηση για να καλυφθούν και τα υπόλοιπα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να περιµένουν τον Σεπτέµβριο για να µάθουν πού θα φιλοξενηθούν τα παιδιά τους.

Οι κρίσιµες ηµεροµηνίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από εδώ και µπρος είναι:

  • Σήµερα, µε την έκδοση των προσωρινών αποτελεσµάτων, όσοι υπέβαλαν αιτήσεις που κρίθηκαν έγκυρες θα ενηµερωθούν από την ΕΕΤΑΑ ότι είναι δικαιούχοι. Βασικό κριτήριο αποτελεί το οικογενειακό εισόδηµα, που δεν µπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 27.000 ευρώ για µητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000 ευρώ για µητέρες που έχουν 3 παιδιά, τα 33.000 ευρώ για µητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000 ευρώ για µητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Οι αιτήσεις για παιδιά µε αναπηρία εγκρίνονται χωρίς περιορισµούς εισοδήµατος.
  • Από αύριο υποβάλλονται ενστάσεις µε ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) και η προθεσµία για την υποβολή τους λήγει τα µεσάνυχτα της 17ης Ιουλίου.
  • Μετά την εξέταση των ενστάσεων καταρτίζονται οι οριστικοί πίνακες. Η ανάρτηση των αποτελεσµάτων αναµένεται στις 21 Ιουλίου.
  • Έως τις 2 Σεπτεµβρίου οι γονείς που θα έχουν κριθεί δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν απευθυνθεί στις δοµές φιλοξενίας και να εγγράψουν τα παιδιά τους. Στις αιτήσεις κάθε γονέας δηλώνει δοµές προτίµησης και η ΕΕΤΑΑ στα αποτελέσµατα αναφέρει εάν υπάρχουν θέσεις εκεί.

Πάντως, οι δικαιούχοι μπορούν με το κουπόνι που θα λάβουν να αναζητήσουν θέση είτε στις δοµές που δήλωσαν είτε σε οποιαδήποτε άλλη δοµή επιθυµούν. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, ο τελικός αριθµός αναµένεται να πλησιάσει τα 160.000 βρέφη και νήπια (έναντι 141.000 πέρυσι), ο οποίος θα είναι και ο µεγαλύτερος στην ιστορία του προγράµµατος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης