Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Τρίτη αιφνιδιαστική επίσκεψη – Στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Βασίλης Κικίλιας: Τρίτη αιφνιδιαστική επίσκεψη – Στο νοσοκομείο Χαλκίδας
Βασίλης Κικίλιας: Μετά τον Ευαγγελισμό και το Λαϊκό, ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στη Χαλκίδα στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα Νοσοκομεία, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο το υγειονομικό προσωπικό όσο και οι πολίτες που επισκέπτονται τις δομές υγείας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη σε Νοσοκομείο της χώρας που πραγματοποιεί ο κ. Κικίλιας και για την πρώτη στην περιφέρεια, καθώς έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Λαϊκό» της Αθήνας.

Πριν δύο μέρες, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, όπου είναι και παρκαρισμένα όλα τα ασθενοφόρα. Ο κ. Κικίλιας, που έχει δηλώσει ότι θα επισκεφθεί όλες τις Μονάδες Υγείας της χώρας αλλά και τους φορείς το επόμενο διάστημα, συνομίλησε με εργαζόμενους και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ ώστε να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει στον φορέα. Άλλωστε, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Πάντως, ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προτίθεται να ενοποιήσει το ΕΚΑΒ με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ισχυρός φορέας που θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες υγείας, τις μεταφορές ασθενών αλλά και τα διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής που σήμερα ελέγχονται από το ΕΚΑΒ.

Στον νέο φορέα που έχει ήδη σχεδιασθεί πώς θα λειτουργεί, αναμένεται να τεθεί ένα πρόσωπο επικεφαλής, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο σημερινός Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου. Πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει θητεύσει στο παρελθόν με όλες τις κυβερνήσεις, τόσο στο ΕΚΕΠΥ όσο και στο ΕΚΑΒ και θεωρείται γνώστης του αντικειμένου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments