Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Τι έγραψε για το επεισόδιο με τον αστυνομικό

Γιάνης Βαρουφάκης: Τι έγραψε για το επεισόδιο με τον αστυνομικό
Γιάνης Βαρουφάκης: Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 πήρε θέση μέσω Twitter.

Γιάνης Βαρουφάκης: Έντονη αντιπαράθεση με αστυνομικό στο Παρίσι είχε ο πρόεδρος του κινήματος ΜΕΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών. Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης κρατήθηκε για λίγο, όμως δεν συνελήφθη. Ωστόσο, ένας από τους αστυνομικούς -που ήταν παρών στο περιστατικό- δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση.

Κάτι που έφερε την αντίδραση του Βαρουφάκη, ο οποίος όπως φαίνεται και σε βίντεο, μιλάει σε έντονο ύφος στον αστυνομικό. Πριν από λίγο ο Έλληνας πολιτικός μέσω Twitter αναφέρθηκε στο περιστατικό.

«Η ΕΕ αποδομείται καιρό τώρα. Το όνειρο της κοινής ευημερίας το δολοφόνησαν οι τρόικες. Την Ευρώπη δίχως σύνορα την εξετέλεσε η ξενοφοβία που ακολούθησε. Χτες το απόγευμα πήρα μια ιδέα της ανεγκέφαλης καταστολής που καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Για το περιστατικό έκανε σχετική ανάρτηση στο facebook, ο εκπρόσωπος τύπου του Μέρα 25, Σπύρος Δερβενιώτης, εξηγώντας τι συνέβη:

«Επειδή τα site και τα κανάλια θα το σπινάρουν με τις γνωστές μεθόδους τους, ας υπάρχει κάπου μια ακριβής καταγραφή:

Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι; Στην κυριολεξία στην έξοδο απ’ το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο. Τη συνέχεια, που επιβεβαιώνει και τα προηγούμενα, μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που επισυνάπτω. Ο Γιάνης έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.

Δύο σχόλια:

Α) Τhank god για τους αυτόπτες και τα κινητά τους.

Β) Φοβού τα κράτη που έχουν μπει στο τριπάκι «ασφάλεια και αντιτέρορισμ». Αυτό ήταν ένα ελαφρύ συμβάν, αλλά δείχνει πόσο άνετα νιώθουν οι αστυνομικοί να παρεκτραπούν ανά πάσα στιγμή».

Διαβάστε Eπίσης