Ελλάδα

Πανσέληνος Ιουλίου 2019: Μερική έκλειψη σελήνης σήμερα – Που θα γίνει ορατή

Πανσέληνος Ιουλίου 2019: Μερική έκλειψη σελήνης σήμερα – Που θα γίνει ορατή
Πανσέληνος Ιουλίου 2019: Η σημερινή Πανσέληνος θα συνδυαστεί με το φαινόμενο της μερικής έκλειψης σελήνης. Ποια ώρα θα την απολαύσουμε στη χώρα μας.

Πανσέληνος Ιουλίου 2019: Με ένα ιδιαίτερο φαινόμενο και συγκεκριμένα αυτό της μερικές έκλειψης σελήνης θα συνδυαστεί η αποψινή (16/7) Πανσέληνος, με το φαινόμενο αυτό να είναι ορατό και στη χώρα μας. Τον Ιανουάριο του 2019 ήταν η τελευταία φορά που συνέβη το συγκεκριμένο φαινόμενο ενώ η επόμενη μετά από αυτή του Ιουλίου αναμένεται να συμβεί ξανά τον Μάιο του 2020. Όσον αφορά τη χώρα μας, ο δίσκος του Φεγγαριού θα φαίνεται εν μέρει καλυμμένος από τη σκιά της Γης, καθώς ο πλανήτης μας θα έχει παρεμβληθεί μεταξύ του δορυφόρου του και του Ήλιου. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκλειψη θα είναι ορατή από ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, την Αφρική, την Κεντρική Ασία και τον Ινδικό Ωκεανό.

Η προκαταρκτική φάση (έκλειψη της παρασκιάς) θα αρχίσει στις 21:43 της Τρίτης στην Αθήνα και η έναρξη της μερικής έκλειψη (είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης) θα ξεκινήσει σταδιακά στις 23:00 ώρα Ελλάδας. Το φαινόμενο θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:30 της Τετάρτης), όταν η Γη θα «κρύψει» περίπου τα δύο τρίτα της Σελήνης , ενώ το τέλος της έκλειψης θα λάβει χώρα περίπου στις 02:00.

Το φεγγάρι θα είναι πλήρες στις 00:38 της Τετάρτης. Κατά την έναρξη της μερικής έκλειψης, η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 19 περίπου μοιρών στο νοτιοανατολικό ουρανό και η πορεία της θα είναι ανοδική, ενώ όταν η έκλειψη ολοκληρωθεί, η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 29 μοιρών στο νότιο ουρανό. Συνεπώς, η έκλειψη θα εξελιχθεί σε αρκετό ύψος. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ορατή και από αστικές περιοχές.

Πανσέληνος Ιουλίου 2019: Οι προβλέψεις της Άσης Μπήλιου για την έκλειψη της σελήνης

Αρκετά δύσκολη προβλέπεται αυτή η εβδομάδα με την έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνο στον άξονα Αιγόκερου- Καρκίνου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Άση Μπήλιου. Η γνωστή αστρολόγος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το φαινόμενο αυτό και έσπευσε με ανάρτηση της στο Instagram να μιλήσει για το συγκεκριμένο φαινόμενο

«Καλή εβδομάδα! Εύκολη δεν την λες αλλά είναι σίγουρα η τελευταία τόσο απαιτητική του φετινού καλοκαιριού. Καθώς προετοιμαζόμαστε για την έκλειψη Σελήνης- Πανσέληνο στον άξονα Αιγόκερου- Καρκίνου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη (ορατή και στη χώρα μας) υπάρχει μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα ενώ τις περισσότερες φορές οι εκλείψεις είναι συνδεδεμένες με ακραία μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα.

Θέματα σχέσεων προσωπικών, ερωτικών, οικογενειακών αλλά και οικονομικά φέρνει στο προσκήνιο η έκλειψη. Ένας κύκλος, ένα κεφάλαιο κλείνει για να δώσει την θέση του σε κάτι καινούριο. Οι Σεληνιακές εκλείψεις δείχνουν έντονη συναισθηματική φόρτιση και κάποιες φορές την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε μια κατάσταση. Στην προκειμένη, επειδή ταυτόχρονα η έκλειψη πραγματοποιείται με την ανάδρομη πορεία του Ερμή ίσως να μην ξεκαθαρίζουν εντελώς τα πράγματα και να καθυστερούν ή να περιπλέκονται περισσότερο. Θυμός, φοβίες, εμμονές, ανάγκη ελέγχου, αίσθημα προδοσίας, αδικίας και άλλα αρνητικά συναισθήματα είναι πιθανόν να βγουν στην επιφάνεια καθώς η έκλειψη σελήνης δημιουργεί όψη συνόδου με τον Πλούτωνα. Επηρεάζονται περισσότερο Καρκίνοι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου αλλά και Κριοί -Ζυγοί επίσης του τρίτου δεκαημέρου, Προβλέψεις για τα ζώδια αύριο φίλοι μου!Καλό βράδυ!», ανέφερε την ανάρτηση της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments