Ελλάδα

Νόνη Δούνια: “Τρέλανε” κόσμο με το ντύσιμό της στη Βουλή

Νόνη Δούνια: “Τρέλανε” κόσμο με το ντύσιμό της στη Βουλή
Νόνη Δούνια: Εντυπωσιακή η εμφάνιση της νέας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην ορκωμοσία.

Νόνη Δούνια: Το πρωί της Τετάρτης έλαβε χώρα η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που αναδείχθηκαν από τις πρόσφατες εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στην ορκωμοσία δεν έλειψαν οι ιδιαίτερες παρουσίες, όπως της εγκυμονούσας βουλευτή, αλλά και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις, σαν αυτή της Νόνης Δούνια. Το εξαιρετικό και σικάτο της ντύσιμο, σε συνδυασμό με το καλλίγραμμο κορμί της και την πάντα εκθαμβωτική παρουσία της, τράβηξε τα βλέμματα των φωτογράφων, οι οποίοι κατέγραψαν αρκετά ενσταντανέ με τη γυναίκα που κατέκτησε την τελευταία έδρα της Α’ Πειραιώς, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι γυναίκες της νέας Βουλής

Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλιου είχαν σαν αποτέλεσμα η γυναικεία παρουσία να είναι έντονη στα βουλευτικά έδρανα, καθώς οι γυναίκες που εξελέγησαν φτάνουν τις 61 εκλεγμένες, δηλαδή ποσοστό 21,66%. Μία εξ αυτών, μάλιστα, η Άννα Ευθυμίου, είναι εγκυμονούσα στον έβδομο μήνα.Είναι το δεύτερο ιστορικά υψηλότερο ποσοστό, μετά την Βουλή του Ιανουαρίου του 2015. Υψηλό όμως είναι και το ποσοστό ανανέωσης στη νέα Βουλή, καθώς 112 βουλευτές θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα της Ολομέλειας.

Το ποσοστό της ανανέωσης φτάνει το 43%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Νέα Δημοκρατία από τους 158 βουλευτές οι 63 είναι νέοι βουλευτές. Η ΝΔ και το ΜέΡΑ25 κατέχουν και το ρεκόρ των νεότερων βουλευτών, με την εκλογή στη Δυτική Αττική του «γαλάζιου» Ευάγγελου Λιάκου, που είναι μόλις 29 ετών και της Μαρίας Απατζίδη, επίσης 29 ετών, που εξελέγη με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ανατολική Αττική.

Ο αρχαιότερος βουλευτής της Βουλής είναι ο Γιάννης Τραγάκης που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1974 και εξελέγη και σε αυτή τη Βουλή, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κρατήσει τη έδρα στη Δυτική Αθήνα και όχι στη Β’ Πειραιά, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Τραγακη, που αν και ήρθε δεύτερος σε αυτές τις εκλογές, να είναι ξανά βουλευτής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments