Ελλάδα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός προστασίας του πολίτη τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος  μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία” δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε πριν από λίγο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο υπουργός βρίσκεται εκεί από την πρώτη στιγμή και συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού. Ο υπουργός ανέφερε αναλυτικά τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν μετά το σεισμό και τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ενώ η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

“Στο πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών λόγω της υπεφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν στον εγκλωβισμό ανθρώπων σε ανελκυστήρες Η Πυροσβεστική δέχτηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. «Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Για την ασφάλεια των πολιτών που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές και θα περιπολούν όλο το βράδυ», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Καθησυχαστικός και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Εξίσου καθησυχαστικός ήταν και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Στις δηλώσεις του τόνισε πως τα φαινόμενα έχουν εξασθενίσει και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ωστόσο, ότι θα παραμείνει σε ετοιμότητα όλος ο κρατικός μηχανισμός προληπτικά για 48 ώρες. Όπως είπε ο ίδιος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έθεσε σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες των δήμων για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για ό,τι χρειάζονται, ενώ όλος ο μηχανισμός του κράτους ανταποκρίθηκε ως έπρεπε.

Στις 10 το βράδυ, σύμφωνα με τον γ.γ., θα συνεδριάσει ο ΟΑΣΠ υπό τον κ. Λέκκα για την παρατήρηση της σεισμικής ακολουθίας, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της εξέλιξης. Σε ότι αφορά τις ζημιές, ο γγ ΠΠ είπε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, υπήρξαν κάποιες καταρρεύσεις προσόψεων παλαιών κτιρίων, πτώσεις σοβάδων -κυρίως κοντά στο επίκεντρο του σεισμού– ενώ δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Όπως είπε, μια τουρίστρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ορισμένοι άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Επίσης, αρχικά επικράτησε ανησυχία για την κατάρρευση κατασκευής στο λιμάνι του Πειραιά, εξήγησε ο ίδιος, επειδή υπήρξαν φόβοι ότι μπορεί να είχε καταπλακωθεί κάποιο άτομο, αλλά η έρευνα με ειδικές ακτίνες και εκπαιδευμένο σκύλο της πυροσβεστικής, έδειξε ότι δεν υπήρχε το παραμικρό. Για το πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι σημειώθηκαν αρρυθμίες με τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες λύθηκαν και οι επικοινωνίες αποκαταστάθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments