Πολιτισμός

Avengers Endgame: Ξεπέρασε το “Avatar” και είναι η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών

Avengers Endgame: Ξεπέρασε το “Avatar” και είναι η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών
Avengers Endgame: Έσπασε το σερί 10 ετών του "Avatar" και είναι και επίσημα πλέον η ταινία με τα περισσότερα έσοδα στο box office στην ιστορία του κινηματογράφου

Avengers Endgame: Η εντυπωσιακή 10ετή παραμονή του Avatar στην κορυφή του «box office» έφτασε στο τέλος της, με το Avengers: Endgame τελικά να εκθρονίζει την ταινία επιστημονικής φαντασίας του James Cameron ως η πλέον επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία όλων των εποχών. Σήμερα, Σάββατο 21 Ιουλίου, το blockbuster της Marvel, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία στην SDCC 2019, ξεπέρασε τα $2,7897 δισεκατομμύρια στο παγκόσμιο «box office» μετά την απόφαση των εταιρειών να πραγματοποιήσει έναν 2ο γύρο στις κινηματογραφικές αίθουσες τον περασμένο μήνα για να καταφέρει να ξεπεράσει το δημιούργημα του James Cameron- καλύπτοντας την διαφορά των σχεδόν $500 χιλιάδων που απαιτούνταν για να ξεπεράσει τη ταινία Avatar.

O Πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige έκανε την σχετική ανακοίνωση κατά την διάρκεια της παρουσίασης των επερχόμενων ταινιών της εταιρείας (4η φάση του κινηματογραφικού σύμπαν της Marvel) στο San Diego, στην έκθεση Comic-Con. Λαμβάνοντας υπόψη τις σειρές αλλά και τις ταινίες που ανακοινώθηκαν (και θα αναφέρουμε σε άλλο άρθρο) το μέλλον φαντάζει λαμπρό για την Marvel και την Disney.

Ήδη ήταν σχεδόν σίγουρο εδώ και λίγο καιρό ότι το Avengers: Endgame θα ξεπερνούσε το Avatar, καθώς οι προβλέψεις έκαναν λόγο ότι αυτό θα συνέβαινε μέσα στις επόμενες ημέρες. «Ακόμα και με το πέρας της δεκαετίας, το αντίκτυπο του “Avatar” του James Cameron παραμένει δυνατό και τα κατορθώματα των ταινιών είναι απόδειξη της δύναμης των ταινιών και του γεγονότος ότι φέρουν τους ανθρώπους κοντά σε μια κοινή εμπειρία», είπε ο Alan Horn της Disney σε δήλωσή του. «Οι ταλαντούχοι σκηνοθέτες πίσω από αυτές τις ταινίες έχουν πολλά να αποδείξουν ακόμα και ανυπομονούμε για τι μέλλον του Marvel Cinematic Universe και της Pandora».

Αν και το Avatar ανήκε στην Fox, πλέον η επιτυχία της ταινίας πάει στην Disney λόγω της εξαγοράς, που έγινε πριν λίγους μήνες. Μέχρι στιγμής το “Avengers: Endgame” έχει βγάλει $850 εκ. από τις ΗΠΑ και $1,9 δισ. από το παγκόσμιο box office. Ξεπέρασε την άλλη ταινία του Cameron, «Titanic», και έγινε η δεύτερη πιο κερδοφόρα ταινία τον Μάιο. Έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα την πρώτη εβδομάδα προβολής της και δεν έχει πέσει από το Τοp 10 από τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Avengers: Endgame θα γίνει διαθέσιμο ψηφιακά στις 30 Ιουλίου 2019, ενώ τα 4K Ultra HD, Blu-Ray και DVD θα κυκλοφορήσουν στις 13 Αυγούστου 2019. Η ταινία επέστρεψε εκ νέου στις κινηματογραφικές αίθουσες για μικρό διάστημα και έφερε φόρο τιμής στον Stan Lee και έξτρα υλικό διάρκειας 7 λεπτών επιπλέον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments