Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Έκτακτη ανακοίνωση – Ανακαλείται πιάτο από την αγορά

ΕΦΕΤ: Έκτακτη ανακοίνωση – Ανακαλείται πιάτο από την αγορά
ΕΦΕΤ: Αποσύρεται από την αγορά πιάτο στο οποίο διαπιστώθηκε συγκέντρωση μολύβδου μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά όρια.

ΕΦΕΤ: Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ενημερώνοντας τους πολίτες για την ανάκληση / απόσυρση πιάτου, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μολύβδου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών ορίων. Το πορσελάνινο πιάτο έχει προέλευση από την Κίνα και διατέθηκε από την εταιρεία Jumbo. Ο ΕΦΕΤ παρενέβη και ζήτησε από την εταιρεία την ανάκληση του προϊόντος και μάλιστα προέτρεψε όσους πολίτες έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα πιάτων να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μολύβδου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπόμενο όριο.

Πρόκειται για πιάτο καθημερινής χρήσης από πορσελάνη με διάμετρο 19cm, προέλευσης Κίνας, με κωδικό προϊόντος ITEMNO.:DFB-075, αριθμό παρτίδας 16HKF7 και αριθμό γραμμοκώδικα 0470095000030. Το εν λόγω προϊόν, διατέθηκε από την εταιρεία “Jumbo A.Ε.Ε.”.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν.

ΕΦΕΤ: Ανακάλεσε πασίγνωστο καφέ

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ανακαλεί πασίγνωστο καφέ ο οποίος μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους βρέθηκε να είναι νοθευμένος. Συγκεκριμένα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε, μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν:

“Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold συσκευασμένος με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality βάρους 250 γρ. αριθμού παρτίδας L12 ημερομηνίας λήξης 19/12/2020 προέλευσης Ιταλίας εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA” είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments