Κόσμος

Πορτογαλία: Αυξάνονται οι τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα

Πορτογαλία: Αυξάνονται οι τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα
Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Πορτογαλία για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές σε μια ορεινή περιοχή, στα κεντρικά της χώρας.

Πορτογαλία: Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πορτογαλία δίνουν μάχη για θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές σε μια ορεινή περιοχή, στα κεντρικά της χώρας αλλά η ξηρασία και οι ριπές του ανέμου κάνουν δύσκολη την κατάσταση. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την θερμοκρασία, που σήμερα έφτασε τους 35 βαθμούς, προκάλεσαν αρκετές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απομονωμένα σπίτια κοινοτήτων κοντά στην πόλη Μασάου και οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους χρησιμοποιώντας κουβάδες και λάστιχα ποτίσματος, όπως δείχνουν οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ήδη, από το απόγευμα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας έχει κινητοποιήσει μεγάλο μέρος του δυναμικού της. Περίπου στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) γύρω στους 1.700 πυροσβέστες με 480 οχήματα και 23 αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης. Από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Καστέλου Μπράνκου έχουν τραυματιστεί 20 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 8 είναι πυροσβέστες. Ένας πολίτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λισαβόνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν πολλές κοινότητες, για προληπτικούς λόγους. Δύο άλλες δασικές πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το Σάββατο τέθηκαν υπό έλεγχο τη νύχτα και η μία από αυτές σβήστηκε τελείως γύρω στο μεσημέρι σήμερα.

«Τα αίτια των πυρκαγιών αυτών ερευνώνται (…) Το παράξενο είναι: πώς γίνεται πέντε μεγάλες φωτιές να ξεκίνησαν σε τόσο κοντινές μεταξύ τους περιοχές;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο Καμπρίτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ως υπαίτιος για μία από τις πυρκαγιές συνελήφθη σήμερα στο Καστέλου Μπράνκου ένας άνδρας 55 ετών. Όμως ο ύποπτος δεν φαίνεται να έπαιξε κάποιον ρόλο στις άλλες φωτιές που ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Διαβάστε Eπίσης