Διεθνή

Ντοκουμέντο: Όταν η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας

Ντοκουμέντο: Όταν η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας
Μελίνα Μερκούρη: Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και είχε υποδεχτεί την τότε υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας.

Μελίνα Μερκούρη: Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία – ντοκουμέντο του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Σε αυτή φαίνεται δίπλα στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Τον Ιούλιο του 1986 η Μελίνα Μερκούρη είχε κληθεί από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να μιλήσει σε ένα debate για το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα και την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Πρόεδρος της Oxford Union Society ήταν τότε ο σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Τότε ήταν απλώς ένας 22χρονος φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και είχε υποδεχτεί την τότε υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, Μελίνα Μερκούρη. Στη φωτογραφία ο Τζόνσον είναι πραγματικά αγνώριστος.

Ξανθός όπως πάντα απαθανατίστηκε σε μια ιστορική -ασπρόμαυρη- φωτογραφία να μιλά με τη Μελίνα Μερκούρη. Φορά φράκο, λευκό παπιγιόν και ακούει προσεκτικά όσα του λέει η -τότε- υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας.

Φωτογραφία REUTERS/Brian Smith

Η γνωστή Βρετανή αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, γνωστή για το ενδιαφέρον της για την ανακάλυψη της Αμφίπολης, έκανε το εξής σχόλιο πάνω σε αυτή την ιστορική φωτογραφία: «Ο ένας είναι ο μέτριος drama queen που είχε πολύ επιφανειακή γνώση για τον δοξασμένο πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας. Η άλλη είναι η Μελίνα».

Ο Μπόρις Τζόνσον αφού αποφοίτησε από την Οξφόρδη, έγινε πρώτα δημοσιογράφος. Μετά «έμπλεξε» με την πολιτική. Έγινε δήμαρχος του Λονδίνου, μετά υπέρμαχος του Brexit, υπουργός Εξωτερικών και τελικά πρωθυπουργός. Τον Μάιο του 2012, ως δήμαρχος του Λονδίνου και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο Μπόρις Τζόνσον είχε βρεθεί στην Αθήνα για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και επισκέφτηκε τον Παρθενώνα.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ο Μπόρις Τζόνσον κάποτε καυχιόταν ότι μπορούσε να απαγγείλει από στήθους τους πρώτους 100 στίχους της Ιλιάδας του Ομήρου στα αρχαία ελληνικά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments