Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: “Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων στη ΔΕΗ”

Κωστής Χατζηδάκης: “Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων στη ΔΕΗ”
Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για τη σωτηρία της ΔΕΗ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι καταναλωτές δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη γι' αυτόν τον σκοπό.

Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραχώρησε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Θέμα 104.6”, αναφερόμενος στο πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στη ΔΕΗ αλλά και το τι θα πράξει η κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να λυθούν τα ζητήματα, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι καταναλωτές δεν θα πληρώσουν εκείνοι για τη σωτηρία της ΔΕΗ. “Μαγικός τρόπος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα με τη ΔΕΗ δεν υπάρχει. Πάντως, οι καταναλωτές δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για τη σωτηρία της ΔΕΗ. Εμείς θέλουμε να ισοσταθμίσουμε την ένεση ρευστότητας με μια μείωση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στο ΦΠΑ για την ενέργεια και μια μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, δηλαδή το τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα “βέλη” του προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας ότι αντιμετώπισε τα ζητήματα με προχειρότητα. “Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και συμφώνησε ως αντισταθμιστικό μέτρο να πάει στο 50% της αγοράς η ΔΕΗ με μηδενικό οικονομικό όφελος. Μόνο οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ κόστισαν πάνω από 600 εκατ. ευρώ”.

Για τα διαρθρωτικά μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση, ανέφερε: “Σκεφτόμαστε να περάσουμε περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ και να κάνουμε μερική ιδιωτικοποίηση ώστε η ΔΕΗ με την αποκάλυψη της κρυμμένης περιουσίας να βάλει χρήματα στο ταμείο.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ θα μπορέσει να δώσει ένεση ρευστότητας στη ΔΕΗ. Το ποσοστό και το μοντέλο θα το δούμε με τους συμβούλους ανάλογα με το εύρος της αγοράς, την συγκυρία της στιγμής. Όπως ο ΟΤΕ δεν έβγαλε πόδια με την ιδιωτικοποίηση τότε, το ίδιο θα γίνει και με τον ΔΕΔΔΗΕ όπως γίνεται με τον ΑΔΜΗΕ που ιδιωτικοποιήθηκε εν μέρει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση είναι πολύ πιο άσχημη από ό,τι νομίζει κάποιος. Καλό είναι να συνεννοηθούμε για να σώσουμε την επιχείρηση. Εγώ από τη ΓΕΝΟΠ θα περίμενα ένα πράγμα να πει: αναγνωρίζουμε ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση η κατάργηση των ΝΟΜΕ που ήταν πάγιο αίτημά τους. Είμαι σίγουρος ότι ο απλός εργαζόμενος της ΔΕΗ καταλαβαίνει» πρόσθεσε ο υπουργός Ενέργειας εκφράζοντας την ευχή «μέσα στην εβδομάδα να κλείσει το θέμα του μάνατζμεντ και να αντιμετωπιστεί το ίδιο επιτυχώς όπως με τον ΟΤΕ», συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναζητά τον επόμενο επικεφαλής της ΔΕΗ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments