Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί απαιτούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας – Η επιστολή τους στον πρόεδρο

Ντόναλντ Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί απαιτούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας – Η επιστολή τους στον πρόεδρο
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε επιστολή από τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι ζητούν άμεση επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Ντόναλντ Τραμπ: “Βράζουν” στις ΗΠΑ με την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αγνόησε τις συζητήσεις που είχαν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών και επέλεξε να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία. Οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον πρόεδρο Τραμπ ζητώντας του “εδώ και τώρα”, δίχως χρονοτριβή, την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία. Η επιστολή απεστάλη από τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ, η οποία φέρει τις υπογραφές των μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην απόφαση που έλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για την αποδοχή του ρωσικού αεροπορικού συστήματος S-400 διότι, χωρίς αποφασιστική δράση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η θέση μας στο ΝΑΤΟ και η ισχύς που έχει το καθεστώς των κυρώσεων μας εναντίον της Ρωσίας θα υποφέρει», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή των Δημοκρατικών, που ζητούν από τον Τραμπ να ενεργήσει δίχως χρονοτριβή και να επιβάλλει τις κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του Νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων των ΗΠΑ. Εάν αυτό δεν συμβεί, οι Δημοκρατικοί προειδοποιούν τον Τραμπ για υπονόμευση της αποτελεσματικότητας της ισχύος των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίον θα απαντήσει η αμερικανική κυβέρνηση μόνο με υψηλά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, γεγονός που εξόργισε τους Δημοκρατικούς.

Όπως τονίζουν στην επιστολή: “Η αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι πιο αποτελεσματική και ανθεκτική όταν γίνεται σε διακομματική βάση. Συμφωνούμε με τον υπουργό Πομπέο και πολλούς Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σύμφωνα με το νόμο. Αναμένουμε ότι θα ακολουθήσετε το νόμο και θα επιβάλλετε κυρώσεις στην Τουρκία χωρίς καθυστέρηση”. Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί τονίζουν ότι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, συμφωνούν σε πολλά με αρκετά παλιά και σημερινά μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και με πολλούς Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

“Για παράδειγμα, συμφωνούμε με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος στις 14 Ιουλίου δήλωσε στην Washington Post τα εξής: ‘Ο νόμος απαιτεί να επιβληθούν κυρώσεις και είμαι βέβαιος ότι θα συμμορφωθούμε με το νόμο και ο Πρόεδρος Τραμπ θα συμμορφωθεί με το νόμο. Εκφράζουμε την ελπίδα ότι Τουρκία θα μπορέσει μία μέρα να αναπροσανατολίσει των εαυτό της ως γέφυρα μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης και να επιστρέψει ως ένα εποικοδομητικό μέλος του ΝΑΤΟ που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές”, καταλήγει η επιστολή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments