Lifestyle

Χρήστος Πολίτης: Ο πρωταγωνιστής της “Λάμψης” αποκάλυψε τα χρήματα που έπαιρνε στη σειρά

Χρήστος Πολίτης: Ο πρωταγωνιστής της “Λάμψης” αποκάλυψε τα χρήματα που έπαιρνε στη σειρά
Χρήστος Πολίτης: Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον μυθικό ρόλο του "Γιάγκου Δράκου", αποκάλυψε στην Espresso τα χρήματα που λάμβανε μηνιαίως για τη συμμετοχή του στη σειρά του Νίκου Φώσκολου.

Χρήστος Πολίτης: Αν και βρισκόταν για χρόνια στον χώρο της υποκριτικής, η Ελλάδα τον έμαθε και τον αγάπησε μέσα από τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου στη “Λάμψη” του αείμνηστου Νίκου Φώσκολου. Από το φινάλε της Λάμψης και έπειτα ο Χρήστος Πολίτης δεν συνέχισε την καριέρα του, αποφασίζοντας να αποσυρθεί. Σε μια από τις σπάνιες τοποθετήσεις του, ο Χρήστος Πολίτης παραχώρησε συνέντευξη στην Espresso, μιλώντας για τα χρόνια της “Λάμψης”, αλλά και για τους μισθούς που λάμβανε τότε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στην προτελευταία σεζόν, έπαιρνε λιγότερα από ηθοποιούς που ενσάρκωναν μικρότερους ρόλους.

“Όπως οι ποδοσφαιριστές κρεμάνε τα παπούτσια, έτσι και οι ηθοποιοί πρέπει να φεύγουν. Αποσύρεται κάποιος από τον χώρο, αν δεν κάνει για τον χώρο ή δεν του κάνει ο χώρος. Για μένα οι συνθήκες του επαγγέλματος ήταν τέτοιες που δεν μου άρεσε πια. Οι προτάσεις που μου έγιναν έκτοτε ήταν αστείες. Δεν με ενδιέφερε να μπω σε μια θεατρική καθημερινότητα, να είμαι συνέχεια στη σκηνή, να με βλέπει ο κόσμος, να παίρνω χρήματα. Όχι, αυτό δεν με ενδιέφερε καθόλου. Και μιλάω για το θέατρο αποκλειστικά. Η τηλεόραση είναι άλλο πράγμα. Είναι ένας χώρος που κάποιος βγάζει λεφτά. Και γι’ αυτό, άλλωστε, έκανα τηλεόραση. Το θέατρο είναι μια κατάθεση ψυχής”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Πολίτης, προτού πει για τα χρήματα που λάμβανε.

“Όταν με έκλεισαν για να παίξω στη Λάμψη, μου έδωσαν λίγα χρήματα, σε αντίθεση με άλλους ηθοποιούς που έπαιξαν στο σίριαλ. Κάτι που εγώ δεν γνώριζα. Όταν το ανακάλυψα ήταν αργά. Όταν είχα φτάσει τον προτελευταίο χρόνο να παίρνω ένα ποσό της τάξεως περίπου των 11.000 ευρώ τον μήνα, ισότιμοί μου ή και κατώτεροι έπαιρναν 30.000 τον μήνα. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα όμως. Έπρεπε να γίνουν. Αν θα έκανα ξανά τα ίδια; Δεν ξέρω, οι συνθήκες αποφασίσουν”.

Ο Χρήστος (Χρίστος) Πολίτης (Ηράκλειο Κρήτης 27 Δεκεμβρίου 1942, ως Χρήστος Πιατουλάκης) είναι Έλληνας ηθοποιός. Πρωταγωνιστής του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Εργάστηκε, στο θέατρο από το 1966/67 έως το 1997/98 σε περισσότερες από 45 θεατρικές παραγωγές, στον κινηματογράφο από το 1968 έως το 1974 συμμετέχοντας σε 17 ταινίες, ενώ στην τηλεόραση εργάστηκε από το 1973 έως το 2005, πρωταγωνιστώντας σε 8 τηλεοπτικές σειρές.

Την δεκαετία του 1980 είχε ελάχιστες συμμετοχές σε τηλεοπτικά προγράμματα. Το 1991, επανεμφανίζεται στην τηλεόραση με την καθημερινή σειρά του Ν. Φώσκολου “Η Λάμψη”. Συνεργασία που τον καθιέρωσε στη συνείδηση του ελληνικού κοινού ως “Γιάγκο Δράκο”, ρόλο που ερμήνευσε για 14 χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2005, όταν και αποσύρθηκε από την ελληνική τηλεόραση. Η συμμετοχή του στην Λάμψη υπήρξε η τελευταία καλλιτεχνική του δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments