Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: “Σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί η επένδυση στο Ελληνικό”

Άδωνις Γεωργιάδης: “Σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί η επένδυση στο Ελληνικό”
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στην επένδυση του Ελληνικού, τονίζοντας ότι όλα θα έχουν ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104.6”, απαντώντας σε όσα ειπώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο Ελληνικό, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία στο ότι… δεν μπήκαν οι μπουλντόζες από την πρώτη εβδομάδα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής: “Δεν είπαμε ποτέ ότι θα μπουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα μπουλντόζες. Αυτό που είπαμε είναι ότι θα ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Ελληνικό και, αν ρωτήσετε και την εταιρεία, θα σας πει ότι έχει ξεμπλοκάρει”, τονίζοντας στη συνέχεια ότι: “μας παρέδωσαν ένα έργο στο οποίο είχαν κάνει μια προεργασία 60%. Με τους ρυθμούς που δούλευαν θα ήθελαν ακόμη 3 με 3,5 χρόνια. Εμείς θα το κάνουμε σε λίγους μήνες”.

Σύμφωνα με τον Υπουργό: “Η επένδυση στο Ελληνικό «έχει γίνει κάτι σαν έμβλημα, γιατί η διεθνής κοινότητα βλέπει το Ελληνικό για να δει αν η Ελλάδα μπορεί. Πάντα η επαφή με την πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που έχεις στο μυαλό σου. Αλλά πάμε με πολλή όρεξη, με πολύ μεγάλες ταχύτητες και θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης θα έχει ως κεντρικό στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα”.

“Εθνικός στόχος η άνοδος των επενδύσεων”

“Αποτελεί εθνικό στόχο να ανέβουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέντευξή του στην Realnews. Ανέφερε ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο, το οποίο είναι «εξαιρετικά φιλοεπενδυτικό», εκτιμά ότι «η ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε τις πρώτες δύο εβδομάδες, έχει δώσει στην αγορά μια αισιοδοξία», ενώ τονίζει ότι «ένας νέος αέρας πνέει ως προς το επενδυτικό κλίμα».

Για το Ελληνικό σημειώνει ότι εντός του 2019 θα έχει ολοκληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του προς τη Lamda Development, ενώ εκφράζει βεβαιότητα ότι η έναρξη του έργου έως το τέλος του έτους «είναι ένας εφικτός στόχος». Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι στην Ελλάδα δεν θα επιτρέπεται πια η βία. «Όποιος σηκώνει χέρι για να πετάξει μολότοφ, πέτρες, να κάνει κατάληψη, να σπάσει βιτρίνες και να κάψει αυτοκίνητα, τότε θα συλλαμβάνεται», τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments