Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Η Βουλή υπερψήφισε την άρση της ασυλίας του

Παύλος Πολάκης: Η Βουλή υπερψήφισε την άρση της ασυλίας του
Παύλος Πολάκης: Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου υπερψήφισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Με 163 "ναι", αίρεται η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Πολάκης: Υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας τάχθηκαν 163 βουλευτές, στην ψηφοφορία η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε προ ολίγου. Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί για το θέμα από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι η δίωξή του είναι αηθής και αποτελεί πράξη εκδίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο να αναφέρεται σε “προαποφασισμένη απόφαση”.

“Φυλακή δεν θα με βάλετε – Ψηφίστε τώρα”

Ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα κρατώντας έναν μεγάλο όγκο εγγράφων, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, αναφερόμενος σε πολιτική δίωξη και αήθη πράξη εκδίκησης προς εκείνον. Η πρώτη στιγμή έντασης έλαβε χώρα όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε παρατήρηση από τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, όσον αφορά τον χρόνο της ομιλίας του. Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι βρίσκεται στα μισά και στη συνέχεια ο κ. Τασούλας τον προέτρεψε να μπει στο θέμα. «Αυτό είναι το θέμα όχι αν είπα στον Πουλή σκάσε», τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν για την ανάγκη λήψης πιστοληπτικής γραμμής, ενώ πλέον δείχνει ότι «δεν ανακατεύεται, λες και η Ελλάδα τρέχει σε πράσινα λιβάδια με ξέπλεκες κοτσίδες». Έπειτα, ο κ. Πολάκης έκανε αναφορά στις δύο του κόρες, τη Σταυρούλα που σπουδάζει στη Νομική και την Πέρσα η οποία πέρασε στην Ιατρική και μάλιστα ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

«Ξέρετε τι μου λένε τα παιδιά μου; Είμαστε περήφανες για σένα, εσάς για το λένε τα παιδιά σας;», τόνισε απευθυνόμενους στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας: «Όσο και να προσπαθήσετε, φυλακή δεν θα με βάλετε». Η ομιλία του, έκλεισε με… δυο μαντινάδες και τη φράση «ψηφίστε τώρα».

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η απόφαση είναι προαποφασισμένη και τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τη διαδικασία, κάτι που εν τέλει έγινε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση παρέστη και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να τοποθετηθεί υπέρ του Παύλου Πολάκη, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ωστόσο τελικά άλλαξε γνώμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments