Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά ξέσπασε στον Δομοκό

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά ξέσπασε στον Δομοκό
Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Βαρδαλή Δομοκού. Επιχειρούν δέκα οχήματα της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά ξέσπασε και στον Δομοκό Φθιώτιδας, στο χωριό Βαρδαλή. Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, κοντά σε δασική περιοχή, καίγοντας πουρνάρια. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή βοήθησαν στο να εξαπλωθεί η φωτιά, η οποία πήρε έκταση μεν, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Στο σημείο έσπευσαν δέκα οχήματα της πυροσβεστικής με 23 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη πετζετέλ από τη Λαμία. Στη συνέχεια, ήρθε και ενίσχυση με δύο Καναντέρ.

Το έργο των ανθρώπων της πυροσβεστικής δεν είναι εύκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι δεν έχουν επιτρέψει τις ρίψεις από αέρος, ούτως ώστε να περιοριστούν τα μέτωπα. Όσο περνά η ώρα, καταφθάνουν στο σημείο δυνάμεις από τη Θεσσαλία, ούτως ώστε να αυξήσουν το δυναμικό που μάχεται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά και στη Μαντασιά Δομοκού

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χωριά Μαντασιά. Στην περιοχή του χωριού Μαντασιά Δομοκού η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και το Δομοκό, τόσο επίγειες όσο και εναέριες και την πρόλαβαν πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία – Οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζοντας ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ανάγκασαν τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να δώσουν σήμα στους κατοίκους του Ξηρόκαμπου για εκκένωση του χωριού, εφ’ όσον χρειαστεί.

«Τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο. Εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος.

Πράγματι ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments