Πολιτική

Δημήτρης Τσιόδρας: Και επισήμως διευθυντής στο γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δημήτρης Τσιόδρας: Και επισήμως διευθυντής στο γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη
Δημήτρης Τσιόδρας: Η κυβέρνηση πρότεινε τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού για τη θέση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Στο πλευρό του οι Γιώργος Ευθυμίου και Αργύρης Παπαστάθης.

Δημήτρης Τσιόδρας: Νέος επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ο 59χρονος δημοσιογράφος, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου. Με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση πρότεινε τον άλλοτε εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και τον Κωνσταντίνο Ζούλα για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ αλλά και τον Γιώργο Γαμπρίτσο για το πόστο του διευθύνοντα συμβούλου στην κρατική τηλεόραση.

O Δημήτρης Τσιόδρας κατέγραψε μακρά πορεία στη δημοσιογραφία, από το 1989. Γεννήθηκε στο Μάναρη Αρκαδίας το 1959, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, στις ΗΠΑ. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό course με θέμα «Sociology of Mass Media and Popular Culture» στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ασχολείται με ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα κάνει στο ραδιόφωνο του Flash, έπειτα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όπου έφτασε στη θέση του αρχισυντάκτη του πολιτικού τμήματος, και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καλύπτοντας πάντοτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Νοέμβριο του 2011 ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, ενώ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αμέσως μετά επέστρεψε και πάλι στη δημοσιογραφία, εργαζόμενος ως πολιτικός σχολιαστής και αρθρογράφος στον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή».

Το 2015 ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα μελέτησε συστη­ματικά ιστορία και θεωρίες των διεθνών σχέσεων. Έχει παρακολουθήσει από κοντά κρίσιμες συνεδριάσεις στην ΕΕ, έχει συνομιλήσει κατά καιρούς κι έχει κάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί;» (Εκδόσεις Μίνωας), ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ΜΜΕ, όπως Le Monde Diplomatique, Courrier International, International Relations.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε Eπίσης