Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή – Αίτημα για βοήθεια από την Ευρώπη

Φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή – Αίτημα για βοήθεια από την Ευρώπη
Φωτιά στην Εύβοια: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τη Δ.Ε Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα.

Φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Εύβοια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της πυρκαγιάς η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμα της και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και καταστρέφουν τα σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει αρκετές ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Υπενθυμίζεται πως και τα τρία χωριά εκκενώθηκαν πριν από λίγη ώρα μετά από εντολή της πυροσβεστικής, με τους κατοίκους να έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη βοήθεια και της Αστυνομίας. Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και εντός των επόμενων ωρών, θα επισκεφθεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Επίσης στο Μακρυμάλλη Ψαχνών Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments