Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη

Φωτιά στην Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη
Φωτιά στην Εύβοια: Η φλόγες έχουν προκαλέσει ζημιές στο χωρίο Μακρυμάλλη που έχει εκκενωθεί.

Φωτιά στην Εύβοια: Την καταστροφή αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει την Εύβοια. Πέρα από την οικολογική καταστροφή, ζημιές υπάρχουν και σε κατοικίες στο χωριό Μακρυμάλλη σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής. Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σπίτι στις παρυφές του χωριού και οι δυνάμεις δίνουν μάχη να το σώσουν.

Στην περιοχή μεταβαίνει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.Οι φλόγες, εξάλλου, είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής φαίνεται πως δεν είναι αρκετές και την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες  ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμα της και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και καταστρέφουν τα σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και εντός των επόμενων ωρών, θα επισκεφθεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Επίσης στο Μακρυμάλλη Ψαχνών Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments