Πολιτισμός

Δεκαπενταύγουστος με “Φτηνά Τσιγάρα” στην άδεια Αθήνα

Δεκαπενταύγουστος με “Φτηνά Τσιγάρα” στην άδεια Αθήνα
Δεκαπενταύγουστος με "Φτηνά Τσιγάρα" γίνεται; Εδώ και 19 χρόνια... γίνεται!

Δεκαπενταύγουστος και σινεμά λοιπόν. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ταινίες που είτε έχουν ως θέμα, είτε περιστρέφονται χρονικά στην εν λόγω ημέρα, με background την άδεια Αθήνα. Από τον ομώνυμο “Δεκαπενταύγουστο“, μέχρι το “Κακό” για τους λάτρεις του cult. Και από τον “Τσίου”, την ταινία – επανάσταση των νεανικών μας χρόνων (ισχύει για όσους έχουν γεννηθεί μέχρι τα μέσα των 90’s), μέχρι τα “Φτηνά Τσιγάρα”. Το 2000, ο Ρένος Χαραλαμπίδης αποφασίζει να γυρίσει μια αισθηματική κομεντί, η οποία έχει ως πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται τον 30χρονο Νίκο, που μένει μόνος του από πεποίθηση. Όλα αλλάζουν για εκείνον από τη στιγμή που θα βρει τυχαία σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους), αρχίζοντας μαζί της ένα ατέρμονο φιλοσοφικό ταξίδι στην άδεια Αθήνα. Με τα πόδια φυσικά. Πρόκειται για ένα story ολίγον τι χιλιοπαιγμένο στο εξωτερικό, το οποίο όμως διανθίζεται από τους “πλευρικούς” χαρακτήρες του.

Ο αείμνηστος Κώστας Τσάκωνας και ο Άλκης Παναγιωτίδης, δίνουν την κυνική, cult νότα στην ταινία, με ατάκες – φωτιά που έγιναν γρήγορα ύμνος σε κάθε ανδροπαρέα. “Ναι ρε αθλούμαι”, “Δεν θέλω να γ… αλλά να ηρεμήσω”, αλλά και σκηνές όπως το τηλεφώνημα του -κυρίαρχου- Τέλη στη Λίτσα. Εν τέλει, αν και το story δεν κλείνει όπως ίσως θα ήθελε κάθε σενάριο που σέβεται το happy ending, τα “Φτηνά Τσιγάρα” αποτελούν παράδειγμα μιας ταινίας που δικαιωματικά θα αντέξει στον χρόνο.

Κι αν οι νεαροί επίδοξοι εραστές θα ήθελαν να μοιάσουν στον Ρένο Χαραλαμπίδη, οι πιο μεγάλοι, σίγουρα ταυτίζονται με τον Τσάκωνα και τον Παναγιωτίδη…

Φτηνά Τσιγάρα: Η υπόθεση

Ο Νίκος είναι ένας τριαντάχρονος άνεργος που ζει μόνος δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τον περιβάλουν διάφοροι τύποι ανθρώπων: ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπου συχνάζει, ο Τέλης – μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς που θεωρητικολογεί υπέρ του έρωτα – ο φίλος του, ένας κυνικός που παροτρύνει τον Τέλη στο κυνήγι της γυναίκας. Ο Μανώλης είναι τυχοδιώκτης, πρόθυμος να εμπλακεί στις πιο απρόσμενες καταστάσεις. Τελικά, ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το χώρο της μόδας. Περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου, καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments